Efterlysning: Voldsmand brækkede skulder på ældre mand i Fakta

Gerningsmanden skubbede den 68-årige mand i gulvet. Her brækkede den ældre mand skulderen og måtte syv uger på plejehjem

Opdatering den 9. oktober 2017: Politiet meddeler, at manden har meldt sig selv. 

Østjyllands Politi efterlyser gerningsmanden til en voldssag fra Randers den 19. maj i år. 

Her var en nu 68-årig mand inde og handle i Fakta på Dytmærsken. Da han kom op til kassen og begyndte at lægge sine varer på båndet, spurgte manden foran ham, om han ikke ville træde et skridt tilbage. 

Der er tale om et meget groft og helt umotiveret overfald.

Lau Birk Kristensen, Østjyllands Politi 

Da den 68-årige er dårligt gående, spurgte han manden, om han ikke selv ville rykke et skridt frem.

Det fik manden til at vende sig mod den 68-årige og skubbe ham så hårdt i brystet, at han væltede bagover og slog venstre side af kroppen og hovedet i gulvet.

Manden forlod herefter stedet. 

Læs også Ulykke med fastklemt: Motor og gearkasse flået ud af bil

Tilbragte syv uger på plejehjem

Den 68-årige blev kørt på skadestuen, hvor det blev konstateret, at han havde brækket sin skulder, og han var efterfølgende ikke i stand til at tage vare på sig selv og tilbragte syv uger på et plejecenter. Det er også årsagen til, at der er gået så lang tid, før han har anmeldt episoden det til politiet. 

- Vi har først haft manden eftersøgt internt i politiet, men dette har desværre ikke bragt politiet gerningsmanden nærmere, siger fungerende politikommissær hos Østjyllands Politi Lau Birk Kristensen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også 150 bigballer i brand ved Memphis Mansion i Randers

Østjyllands Politi fortæller TV2 ØSTJYLLAND, at de kom i besiddelse af overvågningsbillederne, der egentlig var blevet slettet, da de automatisk slettes efter 30 dage, fordi en medarbejder i Fakta havde optaget overvågningsbillederne med sin mobil, da han synes det var så groft et overfald.

- Der er tale om et meget groft og helt umotiveret overfald, og vi håber, på trods af at der er gået langt tid, at offentligheden kan hjælpe os med at få identificeret gerningsmanden, siger Lau Birk Kristensen.

Signalement af gerningsmand

Dansk af udseende
40-45 år
180-185 cm høj
Lys i huden og med brunt, kort hår
Kraftig af kropsbygning
Talte dansk

Har du oplysninger i sagen, eller ved du hvem manden på billedet kan være, så ring til Østjyllands Politi på telefon 114.