Efter plejehjemsafsløringer: Nu skal hele ældreområdet kulegraves

På et ekstraordinært byrådsmøde har et flertal vedtaget, at der skal laves en uvildig undersøgelse af kommunens ældrepleje.

Der skal laves en ekstern undersøgelse af ældreområdet i Randers Kommune. Det har et flertal mandag aften vedtaget på et ekstraordinært byrådsmøde.

- Det var forventet. Vi var et flertal på forhånd. Og jeg er glad for, det lykkes. Nu kan vi forhåbentlig skabe bedre forhold for de ældre på vores plejehjem, siger 1. viceborgmester Christian Brøns (V) til TV2 ØSTJYLLAND.

Før mødet havde der samlet sig et flertal uden om borgmester Torben Hansen. Men her til aften valgte borgmesterens parti, Socialdemokratiet, altså at gå med på forslaget om en ekstern undersøgelse af hele ældreområdet.

VIDEO: På de østjyske SOSU-uddannelser har de med gru set afsløringerne fra Kongsgården i Aarhus og Huset Nyvang i Randers. Og derfor skal dokumentaren og lignende eksempler fremover indgå i undervisningen for at forhindre lignende episoder fremover. Indslaget er fra d. 30. juli 2020. 

Varm politisk kartoffel

Udover undersøgelsen var der også enighed om, at der skal laves et såkaldt pårørenderåd. Og så skal der laves et særligt talentprogram for de ansatte i Randers Kommunes ældrepleje.

Med undtagelse Socialdemokratiet har et flertal også besluttet at støtte op om en tilbagetrækning af en politianmeldelse mod TV2.

Ældreområdet i Randers har været en varm politisk kartoffel siden Huset Nyvang i juli trak overskrifter i hele Danmark, da TV 2 i dokumentaren 'Plejehjemmene bag facaden' kunne vise skjulte optagelser af 91-årige Niels, der blev udsat for omsorgssvigt af ansatte på plejecentret i Randers. 

- Vi oplevede, at han flere gange ikke havde været i bad eller lå i sengen og ikke havde fået noget at spise klokken 10 om formiddagen. Han kunne have lort helt op i nakken - det oplevede min søster, da hun kom en dag, sagde Niels' datter Iben til TV 2. 

I dette klip fra TV2s dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden' kan man se og høre, hvordan 91-årige Niels Christian Nielsen fortæller en plejer, at han har lavet i bleen. Plejeren skifter ikke bleen, men serverer i stedet for frokost for ham.

TV 2 tilbød i februar Randers Kommune at se optagelserne fra Huset Nyvang. Dette afviste kommunen, ligesom man også afviste at stille op til interview.

I stedet anmeldte Randers Kommune TV 2 til politiet for at have optaget med skjult kamera på plejehjemmet.

VIDEO: Den demente Erik Poort flyttede i januar 2019 ind i Huset Nyvang. Her fortæller han og hans kone livet på plejecentret (indslag fra 28. februar 2019).
Skærmbillede 2021-04-14 kl. 13.01.26

Dropper udeservering: - Det giver ikke mening

kupdrgbdlsjhvtiimusm

Ny film om Hvidstengruppen: Nu har du chancen for at spille med

20210413161112343_1000

Aarhusiansk ejer forsvarer Nemlig.com - men ser med stor alvor på kritik

munkholm zoo fugl papegøje turistattraktion

Mand tiltalt for cyberangreb mod zoo'er og hjemmesider med dyresex

Grøn Koncert

Grøn Koncert annoncerer koncerter til sommer - tre er i Østjylland

IMG_9700

Se omdiskuteret historisk bygning blive revet ned

Dagens mest læste