Efter pendlerproblemer: Nu sættes der flere busser ind mellem Randers og Aarhus

Analyser af den udskældte rute 118 får nu Midttrafik til at reagere.

- Vi gambler hver morgen, og så håber vi, tiden passer. Gymnasiet er jo ligeglad med, hvorfor man kommer for sent. Fravær er fravær.

Sådan sagde Elias Ouni til TV2 ØSTJYLLAND i slutningen af august.

Han tager hver dag turen fra Randers til Aarhus Gymnasium i Tilst og er en af de pendlere, der har været utilfredse, efter Midttrafik i begyndelsen af august nedlagde pendlerruten 918X mellem Aarhus og Randers i en spareøvelse.

Brugerne har klaget over forsinkelser og busser, der ikke er dukket op, efter det udelukkende er 118-bussen, der har dækket strækningen. 

Og nu medgiver Midttrafik, at der er noget galt med den nuværende køreplan.

- Vi kan konstatere, at der mangler køretid på ruterne mellem Aarhus og Randers. Det har været svært at overholde køreplanerne, og der har været et for stort pres, som har gjort, at kunderne er blevet forsinkede, siger Thomas Dalgaard Mikkelsen, funktionsleder i Midttrafik, til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Passagerer i bus 118 mellem Aarhus og Randers savner deres gamle 918X-bus (fra 31. august).

Flere afgange skal til

Ligesom Elias Ouni pendler Zandra Kristensen også fra Randers til Aarhus Gymnasium for at tage sin internationale studentereksamen.

Hun har også berettet om busser, der slet ikke kommer, så passagererne må stå og vente på næste bus.

Og derfor vil Midttrafik nu indsætte flere lynafgange i myldretiden.

- Vi tager konsekvensen af problemerne og arbejder for at ændre køreplanen, så den bliver mere retvisende. Og så indsætter vi flere lynafgange mellem Randers og Aarhus i myldretiden, siger Thomas Dalgaard Mikkelsen, funktionsleder i Midttrafik.

Midttrafik er i øjeblikket i dialog med busselskabet, der kører på ruten, om ændringerne.

- Vores håb er, at vi allersenest i slutningen af november kan tilbyde en opdateret køreplan med flere afgange, siger Thomas Dalgaard Mikkelsen til TV2 ØSTJYLLAND.