Efter hærværk på redningsbåd: Nu sejler færge igen

Som sædvanlig sejlede Udbyhøj Færgen over Randers Fjord her til morgen fra kl. 7. Færgen er særdeles klar igen efter at have ligget stille torsdag

Sådan så det ud torsdag, da flåden var blevet pustet op ved Udbyhøj-færgen.

Her ses den så uden luft på jorden. Foto: Randers Fjords Færgefart

1 af 2

Torsdag sejlede Udbyhøj Færgen, der forbinder den nordlige og sydlige del af byen over Randers Fjord, ikke på grund af hærværk mod redningsflåden. Sent onsdag aften havde ukendte gerningsmænd nemlig pustet den op. Fredag sejler færgen dog igen.

Det er nemlig lykkes at låne en ny oppustelig redningsbåd fra kolleger i Esbjerg, og torsdag aften blev den så løftet på plads som erstatning.

- Omkring kl. 21 havde vi med en god kranbil fået den anden flåde løftet af og pakket sammen og sat den lånte på, så vi kan sejle her fra morgen, siger overfartsleder Svend Svendsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge ham har den flåde, som blev pustet op af hærværksmænd onsdag aften, tilsyneladende ikke taget skade. Så inden længe vil den blive taget i brug igen i stedet for den lånte redningsbåd.

Har godt billede af gerningsmand

I forhold til gerningsmændene får politiet i dag video- og fotomateriale fra havneområdet, der viser de to unge, som var på spil onsdag.

- Og den ene er der et ret godt billede af, så jeg er fortrøstningsfuld i forhold til, at de finder dem, siger Svend Svendsen.

Den ene er der et ret godt billede af, så jeg er fortrøstningsfuld i forhold til, at de finder dem

Svend Svendsen, overfartsleder

Da færgen lå stille torsdag, trådte en af de lokale til for at guide de strandede bilister.

Jack Tex Hansen er campist på en nærliggende campingplads og besøger ofte færgeområdet. Torsdag blev han så mødt af hærværket og satte sig straks for at give en hånd med.

01:00

VIDEO: Jack Tex Hansen fortæller her, hvorfor han torsdag gad sidde frivilligt og hjælpe de strandede bilister. 

Luk video

Er jo sikkerheden for andre mennesker

- Alt går i stå her, er jo et knudepunkt. Jeg har ikke noget med færgen at gøre, men jeg kan lige så godt sidde her end på campingpladsen, fortalte Jack Tex Hansen torsdag til TV2 ØSTJYLLAND fra sin havestol ved Udbyhøj-færgen.

Alle bilister, der troede, at de skulle med Udbyhøj-færgen, fik så en forklaring på, hvorfor den ikke sejlede, og de blev ledt videre til den mindre færge Ragna. Den kunne sejle folk over fjorden mellem Mellerup og Voer.

Læs også Issehoved drejer nøglen om på Aarhus-rute

- Det er sygt, er jo sikkerheden for andre mennesker. Det dur ikke og koster også penge, var Jack Tex Hansens reaktion på episoden.

Hærværket beløber sig ifølge færgen til ca. 100.000 kr. til ompakning af flåde, lån af reserveflåde, af og på montering og mistet indtægt i standbyperioden.

Overfartslederen husker kun én gang tidligere, hvor færgen har været udsat for hærværk. Det var for knap 10 år siden, hvor den blev overmalet med graffiti.