Efter fund af søm i trærødder: Nu går politiet ind i sagen

I weekenden blev der fundet flere søm slået ned i trærødderne i Romalt Bakker ved Randers. Nu er sagen meldt til Østjyllands Politi

Det var dette syn, der mødte cykelrytterne i Romalt Bakker i weekenden. Foto: Privat

Det var dette syn, der mødte cykelrytterne i Romalt Bakker i weekenden. Foto: Privat

Det var dette syn, der mødte cykelrytterne i Romalt Bakker i weekenden. Foto: Privat

1 af 3

En livsfarlig form for hærværk i et skovområde i Randers har skabt forargelse. I weekenden fandt brugere af Romalt Bakker flere søm slået ned i trærødder på det anlagte cykelspor. Nu er sagen meldt til politiet.

- Jeg kan bekræfte, at vi har fået en anmeldelse om hærværket fra ejeren af skoven, Randers Kommune. Vi kigger på sagen og håber at kunne finde frem til gerningsmændene. Vi opfordrer de skyldige til at tage kontakt til os eller kommunen, siger kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, Jeanette Løw Rasmussen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Mountainbike-klub advarer: Vandaler sætter søm i trærødderne

Østjyllands Politi hører desuden gerne fra vidner eller andre med oplysninger i sagen. Politiet kan træffes på tlf. 114. 

Hos Randers Kommune har man ikke kunnet se andre udveje end at gå til politiet med beviserne for hærværket.

- Det er helt uacceptabelt at lave selvtægt, og det her er livsfarligt. Så det er en sag for politiet. Vi håber på at komme i dialog med dem, der har gjort det. Så vi kan finde ud af, hvordan det er kommet så vidt, siger chef for Natur og Miljø i Randers Kommune, Nels G. Markussen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er nogle halvstore søm, der er slået ned i rødderne i Romalt.  Foto: Privat

Ingen idé om hvem de skyldige er

Han er allerede i dialog med den lokale mountainbike-klub, hvis medlemmer opdagede fundet af sømmene, men den anden side er der ikke hul igennem til.

- Vi har ingen idé om, hvem de er, det er jo så en opgave for politiet at finde dem, siger Nels. G. Markussen.

Nu er vi mere overbeviste om, at nogen går efter at genere os bevidst.

Frank Rasmussen, MTB Randers 

Den lokale mountainbike-klub MTB Randers er overbevist om, at sømmene kun var slået ned i trærødderne for at genere de lokale ryttere.

- Gennem de seneste to-tre uger har vi haft mange punkteringer i området, men troede først, at det var på grund af det tørre vejr. Nu er vi mere overbeviste om, at nogen går efter at genere os bevidst, sagde bestyrelsesmedlem i MTB Randers, Frank Rasmussen, i søndags til TV2 ØSTJYLLAND.

Flere af skiltene, der tidligere viste vej rundt på sporet, er nu ødelagte. En klub fra Aarhus oplevede også i weekenden, at mange fik punkteret dæk i Romalt Bakker. Foto: Privat

Respekterer alle brugere

- Sæt nogen vælter og slår sig ned i sømmet, det er ubehageligt at tænke på. Og det er ikke kun os, der bruger området. Skolebørn leger her, og folk går tur med deres hund. Det kan skade rigtig mange mennesker, lød det videre fra Frank Rasmussen.

Sømmene er blot dråben, der har fået bægeret til at flyde over for klubben.

Læs også Marlenes bil overhældt med stearin: Alt tyder på grov hærværk

I sidste weekend blev rytterne mødt af synet til ødelagte markeringspæle, og tidligere har der også været hældt glasskår ud over sporene.

Nogen må ikke kunne lide, at vi har mountainbike-spor i området og mener sikkert, at vi ikke er velkomne.

Frank Rasmussen, MTB Randers

- Nogen må ikke kunne lide, at vi har mountainbike-spor i området og mener sikkert, at vi ikke er velkomne. Men vores brug af bakkerne er aftalt med kommunen, og vi har lagt mange kræfter i at gøre forholdene optimale, sagde bestyrelsesmedlemmet.

- Og vi gør altså meget for at respektere de andre brugere af skoven, fortsatte han.