Efter flere møgsager: Udskældt direktør bliver fyret

De seneste måneder har Randers Kommune undersøgt sin egen børn- og ungeforvaltning. Resultaterne fremlægges i dag. Det forventes, at direktør samtidig får sparket.

En undersøgelse af arbejdsmiljøet i børn- og skoleforvaltningen i Randers Kommune ser nu ud til at koste forvaltningens direktør, Michael Maaløe, jobbet.

Arbejdsmiljøundersøgelsens konklusioner blev fremlagt på et møde i kommunens økonomiudvalg tirsdag, og ifølge TV2 ØSTJYLLANDs oplysninger blev det besluttet, at indstillingen til byrådet kommer til at betyde, at Michael Maaløe bliver fyret.

Tilbage i januar vedtog byrådet at igangsætte en arbejdsmiljøundersøgelse i forvaltningen, og det er altså resultaterne af den undersøgelse, som nu foreligger.

Lang række sager

Michael Maaløe har ad flere omgange været kritiseret for hans måde at være leder på, ligesom hele arbejdsmiljøet i forvaltningen også er blevet kritiseret.

Tilbage i 2019 blev der gennemført store besparelser på kommunens specialskoler. Dengang sagde Michael Maaløe til TV2 ØSTJYLLAND, at man ville beholde det samme antal medarbejdere, som der var dengang. Senere har flere politiker klaget over, at de har fået forkerte oplysninger inden besparelserne, og konsekvenserne er blandt andet gået ud over børns trivsel, har flere forældre fortalt.

JP Randers har blandt andet tidligere beskrevet, hvordan ansatte i forvaltningen er blevet sygemeldt eller har fået psykiske diagnoser efter at have arbejdet i afdelingen.

Samme medie har skrevet om, at en tidligere embedsmand i kommunen - som blev fyret - kunne fortælle, at Michael Maaløe bevidst har givet forkerte oplysninger til byrådet.

Officielt senere i dag

Ifølge TV2 ØSTJYLLANDs oplysninger, bliver det kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt, som indtil videre konstitueres i direktørstillingen i Børn- og Skoleforvaltningen.

Senere i dag fremlægger netop Jesper Kaas Schmidt resultaterne af undersøgelsen, og her forventes det altså også at blive officielt, at man stopper samarbejdet med Michael Maaløe.

TV2 ØSTJYLLAND har uden held forsøgt at få en kommentar fra både Michael Maaløe og borgmester i Randers Kommune Torben Hansen.