Efter brand hos Bandidos: Politiet lukker jyske rockerklubhuse

På grund af frygt for angreb på rockerklubhuse lukkes nu jyske tilhørssteder for Bandidos og Satudarah

Det er i denne bygning, at Bandidos i Randers' klubhus ligger. Foto: Google Street View

Politikredse i Jylland har lukket klubhuse, som grupperingerne Bandidos og Satudarah benytter. To af dem ligger i Horsens og Randers.

- Lukningerne sker med baggrund i den konflikt, som vi vurderer, at der p.t. verserer mellem de to rockergrupperinger, siger politiinspektør hos Østjyllands Politi, René Raffo, til TV2 ØSTJYLLAND.

Risikoen for yderligere angreb får os så nu til at lukke blandt andet klubhuset på Havrevej. Så er der et mål mindre.

René Raffo, Østjyllands Politi

Senest forsøgte gerningsmænd natten til torsdag at sætte ild til et Bandidos-klubhus på Havrevej i det nordlige Randers. Branden efterforskes af politiet som påsat.

- Risikoen for yderligere angreb, som det vi så den nat, får os så nu til at lukke blandt andet klubhuset på Havrevej. Så er der et mål mindre, og vi minimerer dermed risikoen for flere angreb, siger René Raffo.

- Vi gør det først og fremmest for at sikre sikkerheden for den almindelige borger, der færdes i området, lyder det videre fra politiinspektøren.

01:13

René Raffo uddyber her, hvorfor politiet vælger at lukke rockerklubhusene. 

Luk video

Klubhuse lukket i 14 dage

I Viborg, hvor man også har lukket et klubhus, blev der i går foretaget en indsats, hvor 17 personer med tilknytning til Satudarah blev anholdt, og der blev bl.a. fundet et oversavet jagtgevær.

Folk skal ikke gå og frygte for deres liv og lemmer, bare fordi de opholder sig i nærheden af bestemte adresser.

Brian Voss Olsen, Særlig Efterforskning Vest

På Sjælland har der ligeledes været flere angreb mod klubhuse i konflikten. De to rockergrupperinger har som led i konflikten anvendt både skydevåben, stik- og slagvåben.

- Vi vurderer, at risikoen for at der sker angreb på rockerklubhusene i det vestlige Danmark er lige så stor, som den er på Sjælland. Derfor har vi foretaget en tilsvarende indsats, siger leder af Særlig Efterforskning Vest, Brian Voss Olsen.

Læs også Bandidos-rocker fra Randers fængslet for rambuktyveri

- Vi vægter sikkerheden for borgerne højt og med lukningen af rockerklubhusene, bliver det færre offentlige mål for angreb i konflikten. Folk skal ikke gå og frygte for deres liv og lemmer, bare fordi de opholder sig i nærheden af bestemte adresser, fortsætter han.

Lukningen sker med virkning fra i dag kl. 13 og foreløbigt frem til 24. november. Klubhuse lukkes i Horsens, Randers, Viborg og Aalborg.

Ved overtrædelse af forbuddet mod at komme i klubhusene, risikerer man at blive straffet med fængsel op til to år. Det er med den såkaldte Rockerlov i hånden, at politiet kan lukke klubhuse.

Det klubhus, som lukkes i Horsens, ligger på Vejlevej: