Efter beskyldninger om chikane: Nu mødes stridende politikere i Randers

Det Konservative Folkeparti og Venstre i Randers skal nu mødes efter strid om påstået chikane i forbindelse med valgkampen i 2017.

Forholdet mellem Det Konservative Folkeparti og Venstre i Randers har været anspændt, siden det konservative byrådsmedlem Daniel Madié stod frem og beskyldte medlemmer af Venstre for at stå bag chikane rettet mod ham i forbindelse med valgkampen i 2017.

Men tirsdag skal de to partier mødes. Det oplyser Venstres formand i Randers, Knud Pedersen, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Vi skal mødes og drøfte sagen, siger han til TV2 ØSTJYLLAND og oplyser, at han ikke har yderligere kommentarer.

Hvad skal I tale om konkret?

- Det må vi se.

Men er der en dagsorden?

- Nej, der er ikke en dagsorden.

Formanden oplyser dog, at der muligvis kommer en fælles udmelding fra de to partier tirsdag.

TV2 ØSTJYLLAND forsøger at få en kommentar fra Det Konservative Folkeparti i Randers.

Filmede og fulgte efter

Striden begyndte, da byrådsmedlemmet Daniel Madié stod frem og fortalte, hvordan 5-10 personer, ifølge ham, havde chikaneret ham i tiden omkring valgkampen 2017.

- Jeg havde folk løbende efter mig, som uanset, hvor jeg bevægede mig hen – om det så var på toilettet – stod og rapporterede via telefoner, at ”nu er Daniel gået på toilet – nu er Daniel gået i lokale C24 – nu går Daniel ud igen,” forklarede Randers-politikeren om episoderne.

Ifølge Daniel Madié havde personerne tilknytning til Venstre. Og det stoppede først, fortalte han, da politiet blev inddraget. 

TV2 ØSTJYLLAND bad Daniel Madié fremlægge konkret dokumentation for sine påstande. Politikeren fremlagde som det eneste en kvittering for politianmeldelsen.

Den tidligere borgmester Claus Omann Jensen, formand Knud Pedersen og Venstre-byrådspolitikerne Christian Brøns og Louise Høegh nægtede alle at have noget som helst kendskab til episoderne.

Venstre har efterfølgende krævet yderligere dokumentation af den konservative politiker.

Der er blevet skrevet og sagt meget om det politiske klima i Randers kommune gennem årene. Senest har debatten taget fart, efter de to spidskandidater Louise Brown (LA) og Christian Brøns (V) valgte at trække sig med enslydende begrundelser: Kulturen er for rådden.

VIDEO: Se tv-indslag om Daniel Madiés beskyldninger nedenfor. Indslaget er fra tirsdag 14. september.

Nu står endnu en politiker fra Randers frem og fortæller om et hårdkogt miljø i byens politiske liv. Daniel Madié er ikke, som flere andre, utilfreds med tonen i byrådssalen. Men uden for rådhuset er det en anden snak – og faktisk har det været så slemt, at politiet har været involveret.