Efter beskyldninger om chikane: Nu begraver politikerne stridsøksen

Striden mellem Konservative og Venstre i Randers har nu nået sin ende.

Efter en uge med beskyldninger om blandt andet chikane, overvågning og løgne, er stridsøksen mellem Konservative og Venstre i Randers tirsdag blevet begravet.

I en fælles pressemeddelelse skriver de to mest prominente personer i sagen, Daniel Madié (K) og Knud Pedersen (V), følgende:

- Vi skal nu til at kæmpe for et borgerligt Randers i en kommende valgkamp, hvor vi har mange fælles standpunkter og visioner for Randers, og i øvrigt er budgetforhandlingerne lige på trapperne, og det er vigtigere end, hvad der er sket i fortiden.

Pressemeddelelsen kommer efter, at parterne tidligere tirsdag holdt et forsoningsmøde, hvor den seneste uges stridigheder i pressen blev talt igennem.

TV2 ØSTJYLLAND har forsøgt at få en kommentar fra både Konservative og Venstre, men ingen af parterne har ønsket at udtale sig. 

Filmede og fulgte efter

Striden begyndte, da byrådsmedlemmet Daniel Madié stod frem og fortalte, hvordan 5-10 personer, ifølge ham, havde chikaneret ham i tiden omkring valgkampen 2017.

- Jeg havde folk løbende efter mig, som uanset, hvor jeg bevægede mig hen – om det så var på toilettet – stod og rapporterede via telefoner, at ”nu er Daniel gået på toilet – nu er Daniel gået i lokale C24 – nu går Daniel ud igen,” forklarede Randers-politikeren om episoderne.

Ifølge Daniel Madié havde personerne tilknytning til Venstre. Og det stoppede først, fortalte han, da politiet blev inddraget.

TV2 ØSTJYLLAND bad Daniel Madié fremlægge konkret dokumentation for sine påstande. Politikeren fremlagde som det eneste en kvittering for politianmeldelsen.

Den tidligere borgmester Claus Omann Jensen, formand Knud Pedersen og Venstre-byrådspolitikerne Christian Brøns og Louise Høegh nægtede alle at have noget som helst kendskab til episoderne.

Venstre har efterfølgende krævet yderligere dokumentation af den konservative politiker.

Der er blevet skrevet og sagt meget om det politiske klima i Randers Kommune gennem årene. Senest har debatten taget fart, efter de to spidskandidater Louise Brown (LA) og Christian Brøns (V) valgte at trække sig med enslydende begrundelser: Kulturen er for rådden.

Det eneste rigtige

Dagens forsoning mellem Konservative og Venstre var nødvendig, hvis den borgerlige blok skal have nogen som helst chance til det kommende kommunalvalg. Det mener Axel Præstmark, der er chefredaktør for Randers Amtsavis.

- De gør nu det eneste rigtige i den her situation, de har været bragt i. Nemlig at få lagt låg på de interne stridigheder i den borgerlige blok, siger Axel Præstmark til TV2 ØSTJYLLAND.

Axel Præstmark mener, at politikerne har gjort det rigtige ved at ligge konflikten ned.
Axel Præstmark mener, at politikerne har gjort det rigtige ved at ligge konflikten ned.

Han mener, at Socialdemokratiet står klart stærkest i kommunen, og at sagen med Daniel Madié ikke lige frem har hjulpet den borgerlige blok.

- Hvis den borgerlige blok skal have en chance i Randers ved det her kommunalvalg, skal den stå sammen i stedet for at kaste med mudder internt, siger Axel Præstmark.

Han vil dog ikke afvise, at den borgerlige blok kan overraske og tage magten i Randers.

- Alt kan ske. Især i Randers.

Nu står endnu en politiker fra Randers frem og fortæller om et hårdkogt miljø i byens politiske liv. Daniel Madié er ikke, som flere andre, utilfreds med tonen i byrådssalen. Men uden for rådhuset er det en anden snak – og faktisk har det været så slemt, at politiet har været involveret.