Efter afbrydelse: Nu er strømmen tilbage i Randers

Strømmen og vandet er tilbage i Randers efter en længere strømafbrydelse. Omkring kl. 19 skulle der også gerne være varme i hjemmene igen

Kort efter kl. 15 røg strømmen i store dele af Randers, og flere tusinde borgere var uden strøm, vand og varme. Nu er strømmen og vandtilførslen oppe at køre igen, og cirka kl. 19 forventer energiselskabet Verdo, at også varmen er tilbage.

- Årsagen til udfaldet skyldes en elfejl på et 60 kilo-volt system i bydelen Vorup. Det var en teknisk fejl, som vores teknikere skal have undersøgt nærmere. Lige nu har de stadig travlt med et reetablere alle systemer, siger pressekontakt hos Verdo, Nils Hansen, til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Vi har fået gode tilbagemeldinger, og det skal folk blive ved med. Der kan stadig være lokale fejl, som vi skal have fikset.

Nils Hansen, Verdo

På Facebook har mange løbende kommet med opdateringer til stor hjælp for energiselskabet. 

- Vi har fået gode tilbagemeldinger, og det skal folk blive ved med. Der kan stadig være lokale fejl, som vi skal have fikset, siger Nils Hansen.

Den tekniske fejl skyldes ifølge ham ikke overbelastning fra eksempelvis Randers Ugen.

- Det fungerer sådan, at vi henter strømmen udefra på et stort fælles højspændingsnet, så det er slet ikke strøm fra Randers, der bliver brugt i Randers, forklarer han. 

Også Beredskab og Sikkerhed måtte i aktion under strømafbrydelsen. 

- Vi har haft omkring 100 fejlalarmer på brandmelderanlæg rundt om i Randers. Vi har haft en vogn rundt og tjekke dem, og vores fokus har været på dem, der er på steder, hvor der er mange mennesker som plejehjem, siger indsatsleder fra Beredskab og Sikkerhed, Christian Nøddelund, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Østjyllands Politi fortæller, at lyskryds i byen har været slukket, men nu er de oppe igen.

quote Når et lyskryds er ude af drift, gælder de normale færdselsregler jo stadig. Enten er der skiltning eller højre vigepligt.

Vagtchef, Østjyllands Politi

- Når et lyskryds er ude af drift, gælder de normale færdselsregler jo stadig. Enten er der skiltning eller højre vigepligt, lød det tidligere fra vagtchefen. 

En af arrangørerne for den igangværende Randers Ugen, Leif Bressum, fortalte tidligere om kaotiske tilstande i Storegade. 

- Der er jo ingen strøm i Randers overhovedet, så vi skal have fundet ud af, hvad vi gør hernede, hvor der skal være arrangementer og åbent for gæsterne, sagde han til TV2 ØSTJYLLAND. 

Men nu er der igen strøm i Storegade og midtbyen, så Randers Ugen fortsætter festlighederne. I omkring halvanden time var strømmet gået. 

Også bredbånd og telefoni har været ramt af nedbruddet. Yousee skriver i en sms til kunderne, at en fejl på teknisk udstyr betyder, at kunderne må klare sig uden adgang til internet og telefoni. 

Verdo og Yousee forventer begge først helt normal drift i hele Randers omkring kl. 19.00.

Skærmbillede 2021-03-07 kl. 19.21.56

Kira og Anne Margrethe har været isoleret i et år

Mathilde Sjuusk rapper

play VIDEO: Mathilde kedede sig under corona - så hun begyndte at rappe

060321 Senfølger Marathonløber 1930 VTR.00_02_09_00.Still001

play Smittet for et år siden: Joan er stadig hæmmet af senfølger

COVID-19 corona test forum horsens

513 nye smittede med coronavirus

Museum jorn udendørs udstilling corona

Desperate efter at vise kunst: Museum placerer udstilling i vinduerne, så den kan ses udefra

baby

play Nybagte forældre snubler i mødet med virkeligheden