Efter årtiers venten: 43 millioner sikret til cykelsti

To cykelstiprojekter i Østjylland får i alt 69 millioner kroner i et nyt forlig.

Det skal være mere attraktivt at springe på cyklen frem for at tage bilen på arbejde eller til indkøb.

Derfor har regeringen og støttepartierne SF, Enhedslisten og De Radikale besluttet at investere 370 millioner kroner i 20 nye cykelprojekter langs statens veje.

Nogle af pengene går til to projekter i Østjylland. Det drejer sig om en cykelsti fra Mejlby til Hald ved Randers, der har fået 43 millioner kroner, og et projekt i Silkeborg Kommune ved Nørre Knudstrup, der har fået bevilget samlet 26 millioner kroner.

Folketingsmedlem: Borgere har ventet i 60 år

Folketingsmedlem Malte Larsen (S), der er valgt i Østjylland, glæder sig over, at det er lykkedes at få penge til projektet ved Randers, da det har været mange år undervejs:

- Jeg glæder mig rigtig meget over, at det er lykkedes at få det projekt med.

- Borgerne derude har ventet i mere end 60 år, og folk har undret sig over, at man gjorde klar til cykelstien i sin tid, uden at der blev lagt asfalt på, siger Malte Larsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Malte Larsen ser frem til, at cykelstien vil gøre vejen mere sikker for cyklisterne.
Malte Larsen ser frem til, at cykelstien vil gøre vejen mere sikker for cyklisterne. Foto: Privatfoto

Hvorfor har I valgt at støtte netop det projekt?

- Det var vigtigt, at det var grydeklare projekter, og Randers Kommune har spillet ind med, at det her projekt havde topprioritet blandt de lokale projekter. Altså at det er den vigtigste cykelsti langs statsvejnettet i kommunen, siger Malte Larsen.

Politikeren fremhæver, at cykelstien vil forbedre sikkerheden for cyklister på strækningen markant:

- De kører jo tæt på derude, og jeg kan godt forstå, at man ikke vil sende sine børn ud og cykle på den vej, eller heller ikke selv tør gøre det, siger han.

Håber at flere dansker vil cykle

Transportminister Benny Engelbrecht (S) håber, at de forbedrede cykelstier vil betyde, at danskere - også uden for de store byer - vil bruge cyklen i hverdagen.

- Det er vores mål, at vi skal have flere danskere til at cykle. Både i by og på land. Derfor er det også vigtigt, at vi investerer begge steder, siger Engelbrecht.

- Derfor er det godt, vi nu sætter penge af til cykelstier langs statsvejene, så vi kan gøre det trygt og sikkert at tage cyklen på landet og måske gå fra, at ingen cykler, til at flere cykler, siger han.

Cykelformand: Det er på tide

Ifølge Jens Peter Hansen, landsformand i Cyklistforbundet, er det på tide, at der investeres i flere cykelstier langs statens veje.

- Nogle af de projekter, der får penge, er projekter, hvor borgere har kæmpet for at få en cykelsti i rigtig mange år. Måske i 30-40 år.

- Så det er utrolig glædeligt, at der nu bliver investeret i flere cykelstier langs statsvejene, så færre borgere skal risikere liv og lemmer, hvis de vil tage cyklen, siger han.

Transportminister erkender: Kun begyndelsen

Transportministeren understreger også, at for regeringen er det her blot begyndelsen på at investere i cyklisme i Danmark.

- Vi anerkender, at der fortsat er steder, hvor der er behov for at investere mere. De her 20 projekter var så langt, de afsatte penge kunne række.

- Men det er noget, vi vil have fokus på i fremtiden, siger han.

Kommunerne kan søge penge til medfinansiering af kommunale cykelprojekter fra puljen på 150 millioner kroner fra efteråret.Dronning Margrethe

Corona skubber dronningens runde fødselsdagsfest i Aarhus endnu et år

IMG_2473

Kæmper med om Landsbyprisen 2021: - Vi kan netop noget, fordi vi er en lille landsby

Pernille Rosenkrantz-Theil

liveblog COVID-19 LIVE: Rosenkrantz-Theil vil have flere børn til fysisk nødundervisning

Ida

VIDEO: Se dokumentarserien om "Dødskrydset" her

Lilli Gyldenkilde Torv

Nyt Horsensbyggeri er kåret til landets værste

blå blink politi politibil patrulje

73-årig var efterlyst: Nu er han dukket op i Hamborg