Dyrenes Beskyttelse: Hundesag fra Gjerlev overgår det meste

Dyrenes Beskyttelse gør status over vanrøgtsagen fra Gjerlev, som er den næststørste i nyere tid

Disse hunde blev i fredags fundet på en adresse i Gjerlev nord for Randers. Det er det andet fund på kort tid i samme område. Foto: Dyrenes Beskyttelse

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Foto: Dyrenes Beskyttelse

1 af 3

Sagen fra Gjerlev, hvor myndighederne i to omgange har fundet vanrøgtede hunde, er den næststørste sag af sin art i nyere tid.

Det er konklusionen fra Dyrenes Beskyttelse, der er dybt rystet over omfanget af sagen.

- Hundene har gået i store mængder ekskrementer i en meget kold og beskidt bygning, hvor der tilsyneladende ikke var adgang til vand. Det er helt horrible forhold at udsætte dyr for, siger direktør Britta Riis fra Dyrenes Beskyttelse.

Læs også Vanrøgtsag i Gjerlev vokser: Nyt fund - en person er sigtet

Den 8. februar fandt myndighederne 27 vanrøgtede hunde på en adresse i Gjerlev.

Det er meget stille hunde. Det er tydeligt, at de har haft et traumatisk liv.

Lotte Brink, internat-leder

Fredag i sidste uge blev yderligere 18 vanrøgtede hunde fundet på en adresse i nabolaget. Politiet ser en sammenhæng mellem de to fund. En person er sigtet i sagen. 

Der blev også fundet døde hunde på adressen i fredags.

Dyrenes Beskyttelse oplyser, at der blevet fundet mindst 16 døde hunde, som var gemt af vejen i plasticposer. Det beyder, at sagen samlet set omfatter 61 hunde.

Sagen er ifølge Dyrenes Beskyttelse kun overgået af sagen fra 2015, hvor 91 vanrøgtede hunde blev fundet på Sydsjælland.

Nødvendigt at aflive tre hunde

De 18 levende hunde fra fredagens fund blev bragt til Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland. Tre hunde var så syge, at det var nødvendigt at aflive dem. 

Læs også Endnu et fund af vanrøgtede hunde vækker bestyrtelse

De resterende hunde har det efter omstændighederne godt, og personalet fokuserer på at give dem så meget ro og pleje som muligt. 

- Det er meget stille hunde. Det er tydeligt, at de har haft et traumatisk liv. De har tilbragt al deres tid i et bur uden mulighed for at komme ud, siger Lotte Brink, leder af Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, i en pressemeddelelse.

- Nu fokuserer vi på at give dem så meget kærlighed, pleje og stabilitet som muligt i de kommende dage. De skal langsomt vænnes til, at der er et liv uden for burene, og der er mennesker, som vil dem det godt, tilføjer hun.

02:15

VIDEO: Lille Freja blev vanrøgtet på en adresse i Gjerlev nord for Randers. Hun havde 700 gram afføring i pelsen, da hun blev fundet.

Luk video