Druknet efter vild heltedåd

Tidligere lektor på Randers Statsskole har mistet livet i Caribien efter at have reddet en amerikansk mands liv.

Svend Hill-Madsen var i november gæst i Kulturkampen på TV 2 | ØSTJYLLAND. Programmet handlede om et nyt sakristi ved Sct. Mortens Kirke i Randers.

Ulykken skete på øen Sankt Croix i Caribien. Foto: Google Maps

1 af 2

En 70-årig dansk mand er død på den caribiske ferieø Sankt Croix - angiveligt i forsøget på at redde en fremmet mand, der var kommet i vanskeligheder i bølgerne.

Det skriver Randers Amtsavis. Ulykken skal have fundet sted søndag.

Svend Hill-Madsen var ifølge avisen sammen med sin hustru på ferie på øen, som er en af de tidligere dansk-vestindiske øer. De skulle have været af sted i tre uger, men halvvejs igennem ferien skete ulykken.

Svend Hill-Madsen var pensioneret lektor fra Randers Statsskole, hvor han i 38 år underviste i historie, religion og oldtidskundskab.

Han var ved sin død næstformand for menighedsrådet ved Sct. Mortens Kirke.

Borgmester var i nød

Ifølge netmediet Hometownlife.com var det borgmesteren i South Lyon i den amerikanske stat Michigan, Tedd Wallace, som Svend Hill-Madsen forsøgte at redde.

- En dansk turist forsøgte at redde borgmesteren, men døde i forsøget. En anden mand, som var klatret op på nogle klipper tæt ved, trak Wallace ud af vandet, men kunne ikke redde den første redningsmand, står der på Hometownlife.com.

Borgmesteren fortalte mediet, at danskeren havde hørt ham råbe om hjælp, da bølgerne førte ham ind imod nogle klipper.

Pludselig forsvandt danskeren ned i vandet.

- Jeg ved ikke, om han fik hjertestop, eller hvad der skete, fortalte den overlevende Michigan-borgmester.