Drenge dømt for gaderøverier mod ældre kvinder

Tre drenge på 15, 16 og 17 år er torsdag dømt for flere gaderøverier mod ældre kvinder i Randers

Tre drenge er torsdag dømt for flere gaderøverier mod ældre kvinder i Randers.

Drengene er henholdsvis 15, 16 og 17 år.

Røverierne foregik den 9. april i år, hvor de tre drenge var på færde i området ved Rebslagervej, Gl. Hadsundvej, P. Knudsens Vej og Udbyhøjvej i Randers. 

Læs også Aarhusiansk snapchatkonto flyder med narko og våben

I løbet af en times tid blev fire ældre kvinder i alderen 66-89 år ifølge Østjyllands Politi overfaldet på gaden af de tre drenge, der forsøgte at fravriste dem deres tasker.

I et af tilfældene skubbede de til kvinden og i to tilfælde væltede kvinderne omkuld, fordi drengene hev i deres tasker. 

Fik taskerne med sig

I de tre af forholdene fik drengene taskerne med sig, mens det ikke lykkedes ved det fjerde tilfælde, hvor en kvinde på 89 år holdt så godt fast i sin indkøbspose, at drengene i stedet flygtede. 

- Der er tale om ret grove forhold mod ældre kvinder, hvor to af dem vælter omkuld og den ene kom til skade med sin arm, siger anklager Pernille Jørgensen i en pressemeddelelse og uddyber: 

- Det er også voldsomheden i overfaldene, der er afgørende for, at retten har givet os medhold i, at der i tre af tilfældene er tale om røveri/forsøg på røveri, og det er jeg selvfølgelig godt tilfreds med, siger hun. 

Læs også 93-årig kvinde død efter hjemmerøveri - nu håber politiet på hjælp

De tre drenge blev kendt skyldige i to røverier, et røveriforsøg og et tyveri.

Den 17-årige blev desuden dømt for to tilfælde af vold. 

Den 15-årige og den 17-årige blev begge idømt en ungdomssanktion - i form af en to-årig socialpædagogisk behandlingsdom. 

Den 16-årige fik ni måneders fængsel - hvoraf de fem måneder er ubetinget og afsonet i forbindelse med varetægtsfængslingen.

Alle tre modtog ifølge Østjyllands Politi dommen.