Drabssigtet ikke klar til forhør

Ligger i kunstig coma på sygehus i Aarhus

Den drabssigtede Kristian Heilman er indlagt i Aarhus efter uheld ved Randers

Den 39-årige Kristian Heilmann sigtes ikke kun for drabet på den 46-årige pædagog Judy Meiniche Simonsen. Politiet mener også, at han har voldtaget hende.

Judy Simonsen, der blev fundet død ved ishuset nær den naturskønne Hald Sø, var dræbt med flere knivstik i brystet. Hun blev fundet afklædt. Derfor sigtes den 39-årige også for voldtægt eller forsøg på voldtægt, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi fredag i en pressemeddelelse.

Kristian Heilmann blev i grundlovsforhør in absentia fredagfængslet i fire uger. Det vil sige, at han ikke var til stede. Det skyldes, at han torsdag kom til skade, da han under flugten fra politiet kørte galt. Politiet betegner fredag hans tilstand som stabil. Lægerne på sygehuset i Aarhus, hvor han er indlagt, holder ham i coma, men han er ikke i livsfare.

Han har adskillige knoglebrud på ben, brystkasse og venstre arm, og han har også indre kvæstelser. Det oplyser politiinspektør Ole Henriksen, Midt- og Vestjyllands Politi.

Obduktionen af den døde kvinde blev først afsluttet sent torsdag. Derfor er der endnu ikke en obduktionsrapport, men kun en udtalelse fra retsmedicinerne.

Den udtalelse har politiet lagt til grund for drabssigtelsen og sigtelsen for voldtægt.

Ud over disse to sigtelser vil Kristian Heilmann også blive sigtet for tyveri af to biler. Det er to sølvgrå Skoda'er. Den ene stammer fra behandlingshjemmet Blåkærgård, hvor han er beboer, og hvor Judy Simonsen arbejdede som pædagog.

Den anden Skoda blev torsdag morgen stjålet fra en mand i Hadsten, der var i stand til at give politiet et så godt signalement, at Kristian Heilmann mindre end to timer efter blev opdaget af en politipatrulje i Randers.

I et forsøg på at flygte fra politiet mistede den 39-årige kontrollen over bilen og kolliderede med et vejtræ.

Fordi politiet var involveret i ulykken undersøges biljagten nu rutinemæssigt af Den uafhængige politiklagemyndighed.