DR-vært får kritik for holdning til frikadellesagen i Randers

Morgenvært på P3 var ude med riven efter Randers Kommune i sagen om tvunget svinekød i institutioner, og DR vurderer nu selv, at han gik over stregen

Det skabte stor debat og undren hos mange, at byrådet i Randers Kommune i januar med opbakning fra Dansk Folkeparti og Venstre indførte krav om svinekød i de kommunale institutioner. Afgørelsen nåede vidt omkring, og der var stort set ikke et medie, som ikke berørte den såkaldte frikadellegate. Men ikke alle journalister var lige lødige i deres udtalelser.

-Hvor er det idiotisk, det dummeste jeg nogensinde har hørt og styr jer, Randers, latterlige kommune, lød det fra P3-værten Anders Stegger i et morgenprogram i radioen.

Udenlandske medier omtaler frikadelle-krig

Ytringerne fik flere op af stolene, og en lytter klagede til P3. Her afviste kanalen kritikken, og så endte klagen over Anders Stegger hos seernes redaktør. Han er nu kommet med denne afgørelse i klagesagen:

Delvist medhold

- I dette tilfælde var værten Anders Steggers ordvalg over grænsen og selve værtssnakken dårligt udført. Klager får medhold i, at især værten Anders Stegger gik over stregen, men ikke medhold i, at sådan en samtale ikke må finde sted i et morgenprogram, der bygger på disse præmisser. Så samlet set får klager delvist medhold, lyder det fra seernes redaktør, Jesper Termansen.

Bekymring om Randers’ ry i fremtiden

Efter de tvungne frikadeller blev vedtaget i Randers Kommune forsøgte også DF i Nord- og Syddjurs Kommuner at få ordningen gennemført - dog uden held.

Sagen endte også ud med, at Randers fik en stor frikadelleskulptur midt i byen. Den kan du høre mere om herunder:

Preben Bosse samler på livgardereffekter

play VIDEO: Prebens garage har et royalt præg: - Jeg har fået det ind med modermælken

Kattegatbro illustration

Lokal politiker: Konsekvenserne af en Kattegatbro skal undersøges nærmere

Tanja Lauenborg

Vil tilbage i politik

Jacob Thage Museum Jorn

Museer presset af coronapas: Publikum udebliver

BTK Viby

Højgravid vinder DM i bordtennis

Syddjurs Kommune

Vigtigt smittetal stiger fortsat på Djursland

Dagens mest læste