Dømt for handel med 15 kg hash

Tre mænd er idømt fængselsstraffe for salg og køb af et større parti hash

Tre mænd er ved Retten i Aarhus tirsdag blevet idømt fængselsstraffe for handel med 15 kilo hash.

Det var en blanding af godt politiarbejde og en tilfældighed, der sendte Østjyllands Politi på sporet af de tre mænd i forbindelse med en fodboldkamp.

- Det var en årvågen patrulje, der i forbindelse med en fodboldkamp i Randers blev opmærksom på to biler, som den så vælger at skygge, siger politikommissær Jesper Jørgensen fra Østjyllands Politi.

Efter lidt tid bliver de to biler bragt til standsning, og Østjyllands Politi finder lidt hash i lommerne på de tre mænd, ligesom der findes et større parti i en af bilerne.

- Bilerne blev stoppet på motorvejen, men vi ved, at de skulle køre til Aarhus, hvor overdragelsen af de 15 kilo hash skulle ske mod betaling, siger Jesper Jørgensen.

Ved Retten i Aarhus tirsdag blev en 24-årig mand fra Aalborg idømt to års fængsel for at have leveret de cirka 15 kilo hash til en 23-årig køber fra Aarhus, som fik en dom på fængsel i halvandet år.

I begge domme indgår reststraf fra tidligere domme samt nogle mindre forhold. En tredje mand på 25 år, også fra Aalborg, blev straffet med fængsel i 10 måneder for at have deltaget i transporten af hash fra Aalborg til Aarhus. Den 24-årige leverandør fra Aalborg har modtaget dommen, mens de to andre dømte har anket til Vestre Landsret med påstand om formildelse, oplyser Østjyllands Politi.