Dømt: Truede sig til ejerlejlighed

En 33-årig mand fra Randers skal tilbringe det næste stykke tid i fængslet, efter han er dømt for både vold, trusler og afpresning.

En 33-årig mand fra Randers er blevet idømt fire års ubetinget fængsel for at have truet, afpresset og begået vold mod flere personer igennem en længere periode. Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Sigtelserne mod den 33-årige begyndte at hobe sig op, efter han i august sidste år blev varetægtsfængslet for et groft overfald på en mand i Viborg og for vold og psykisk vold mod en ekskæreste.

Efterforskningen viste, at manden havde mange andre forhold bag sig, som ikke tidligere havde været anmeldt.

Truede sig til lejlighed

Sagen - som kørte som en tilståelsessag ved Retten i Randers - fik sin afgørelse i sidste uge, og manden endte med at blive dømt for flere tilfælde af grov afpresning begået i Randers i 2019 og 2020. Da opsøgte han bekendte, som han truede og afpressede for penge og andre værdier. Blandt andet fik den 33-årige overdraget en af de forurettedes ejerlejlighed.

Manden nøjedes ikke kun med at true sine ofre. Han erkendte i forbindelse med sagen også flere tilfælde af grov vold. I august 2018 opsøgte han en mand, som han overfaldt med flere slag med en lægtehammer, og i 2019 fik en tredje mand adskillige knytnæveslag og blevet slået med en flaske.

Psykisk vold

To kvinder har også været ofre for den 33-årige randrusianer. Igennem længere tid har han behandlet de to nedværdigende og krænkende - blandt andet med kontrollerende adfærd og nedsættende tilråb.

- Der er tale om nogle særdeles grove forhold, som er gået ud over en række personer, der har været så intimiderede og bange, at de i første omgang ikke har villet anmelde gerningsmanden. Jeg er tilfreds med, at den 33-årige nu er blevet idømt en længere fængselsstraf, siger anklager Rosa Pape ifølge pressemeddelelsen.

Den 33-årige erkendte forholdene og modtog dommen.