Dødsbrand i Purhus: Mand sigtet for ildspåsættelse

En mand er sigtet for at have sat ild til ejendom i Purhus, hvor to personer søndag blev fundet døde. Manden er blevet løsladt

00:25

En 49-årig mand, der søndag blev anholdt i forbindelse med en dødsbrand i Purhus, er sigtet for forsætlig ildspåsættelse.

Manden er mandag blevet løsladt, men stadig sigtet, oplyser Østjylllands Politi.

- Politiet har sammen med anklagemyndigheden vurderet, at der ikke er grundlag for at fremstille manden i grundlovsforhør, hvorfor han løslades. Det har vi sammen med vores jurister besluttet, siger efterforskningsleder i sagen, Anders Uhrskov, til TV2 Østjylland.

Manden nægter sig ifølge Ritzau skyldig.

I forbindelse med efterslukningen fandt man to personer døde i en garagebygning, hvor branden formentlig opstod. De to afdøde er endnu ikke identificeret. 

Læs også To personer døde ved brand: 49-årig mand anholdt

- Lige nu finder obduktionen af de afdøde sted, og den skal være med til at identificere dem. Men der er heller ingen tvivl om, at den identifikation kommer til at tage noget tid, siger Anders Uhrskov. 

Brandårsagen er fortsat ukendt. De tekniske undersøgelser fortsætter de kommende dage på brandstedet i Purhus.

Efterforskningen har vist, at der har været en kvinde på brandstedet i forbindelse med anmeldelsen søndag morgen klokken 07.59. 

- Vi vil meget gerne i kontakt med denne kvinde. Hun kan have vigtige oplysninger til sagen, ligesom vi gerne vil høre fra folk i lokalområdet, som har set noget, siger efterforskningslederen.

Folk, der har oplysninger i sagen, bedes kontakte politiet på telefonnummer 114.

Du kan se billeder fra ejendommen i Purhus i dag øverst på siden. 

03:29

Du kan se hele interviewet med Anders Uhrskov her. 

Luk video