Direktør: Polakker er med til at sikre den danske velfærd

Når der mangler danske hænder, er det ifølge direktør og DI-formand Per Hastrup helt afgørende at kunne tiltrække medarbejdere fra eksempelvis Polen

Det vil være skidt for det danske samfund, hvis det ikke var muligt for virksomhederne at trække på udenlandsk arbejdskraft.

Det mener Per Hastrup, der er administrerende direktør for Prodan og formand for Dansk Industri i Randers-Norddjurs.

quote Jeg synes, det er nogle rigtig dygtige, meget kvalificerede og energiske medarbejdere. De er fagligt på højde med de danske medarbejdere.

Per Hastrup, direktør og DI-formand, om polske medarbejdere

Prodan har ikke kunnet skaffe de fornødne danske hænder. Derfor har virksomheden 23 polakker på lønningslisten, og de gør en stor forskel. Både for Prodan og det danske samfund, siger Per Hastrup.   

- Når nu vores store kunder, som er store internationale kunder, efterspørger mere og mere, så er vi nødt til at vækste sammen med dem, siger Per Hastrup til TV2 ØSTJYLLAND og uddyber: 

- Vi kan måske nok få lov til at sige nej til en eller to ordre, men hvis kunderne oplever det den ene gang efter den anden, så kigger de uden for landets grænser, og så rammer det hele det danske samfund. Derfor siger jeg, at de (udenlandske medarbejdere, red.) har været med til at sikre både vækst og den gode beskæftigelse, vi pt har i Danmark.

Per Hastrup mener, at Prodans polske medarbejdere er fuldt ud på højde med danske ansatte.

- Jeg synes, det er nogle rigtig dygtige, meget kvalificerede og energiske medarbejdere. De er fagligt på højde med de danske medarbejdere. Når vi fastsætter deres løn, så er det ud fra samme kriterier. Hvis vi tager en top ti liste over medarbejdere, så er der også polakker, der ligger der, siger Per Hastrup.

Øverst kan du høre hele interviewet med Per Hastrup.

Nedenfor kan du møde et par andre virksomheder, der har gode erfaringer med polsk arbejdskraft.