DF vil tjekke fængslers vagtplaner efter overfald i Randers

Kvindelig fængselsbetjent overfaldet i Randers Arrest

Foto: Folketinget / Google Maps / Collage TV2OJ

Regeringen skal undersøge sikkerheden i fængslerne. Mangel på betjente er uholdbart, påpeger Dansk Folkeparti i kølvandet på et groft overfald i Randers Arrest her i weekenden.

De ansatte i landets fængsler og arresthuse skal ikke være utrygge, når de går på arbejde. Derfor må regeringen gennemgå sikkerheden på fængselsgangene.

SE OGSÅ: Kvindelig fængselsbetjent slået og snittet med barberblad 

Et sted at starte er i fængselsbetjentenes vagtplaner. For det går ikke, hvis der er for få på arbejde ad gangen. Og alt tyder på, at der mangler betjente.

Fik slået to tænder ud
Sådan lyder det fra Dansk Folkeparti. Meldingen kommer efter, en kvindelig fængselsbetjent lørdag blev overfaldet af en indsat i arresten i Randers. Kvinden blev slået, fik revet hårtotter af og blev snittet overfladisk med et barberblad i halsen og armen. En 18-årig mand er sigtet i sagen, og han blev søndag varetægtsfængslet i fire uger.

Der er ingen tvivl om, at det er fængselsfunktionærerne, der skal have magten i fængslerne. Det må aldrig være de indsatte, der styrer tingene

- Vi tager det nu op med regeringen. Fordi der er brug for, at man på baggrund af sådan en forfærdelig sag får kigget på sikkerheden og trygheden blandt de ansatte i vores fængsler, siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup.

SE OGSÅ: Overfald i arrest: Forbund vil have flere fængselsbetjente

Han er desuden formand for Folketingets retsudvalg.

Ministeren skal på banen
- Der er ingen tvivl om, at det er fængselsfunktionærerne, der skal have magten i fængslerne. Det må aldrig være de indsatte, der styrer tingene, siger Peter Skaarup.

- Vi vil bede justitsministeren om at gennemgå sikkerheden.

Ifølge Fængselsforbundet er der et "massivt personaleunderskud" i fængslerne. Nærmere bestemt mangler der ifølge forbundet mellem 200 og 300 fængselsbetjente.