DF: Politikere skal sikre frikadeller

Randrusiansk byrådsmedlem vil kæmpe for at få svinekød på menuen i daginstitutioner

04:35

1 af 2

Rullepølse, frikadeller og medisterpølse. Traditionelle danske madvarer og retter, som er ikke nødvendigvis er en tradition i for eksempel vuggestuer og børnehaver.

Det skal der laves om på, hvis man spørger byrådsmedlem i Randers Kommune Frank Nørgaard (DF).

Han mener, at det skal være et krav, at der bliver serveret svinekød i forskellige afskygninger til kommunens mindste børn.

I dag kan den enkelte institution selv vælge menuen, men det fører en del problemer med sig, lyder argumentet:

- Vi har erfaret, at man som forælder i en forælderbestyrelse ikke kan komme igennem med de ønsker, man skulle have, siger Frank Nørgaard og uddyber:

- Lille Peters mor og far tror jeg ikke, tager den opgave på sig, og den diskussion, der bliver, hvis de stritter imod et forslag om at fjerne svinekød.

Ifølge Frank Nørgaard har man i Randers set eksempel på, at for eksempel lederen af en daginstitution på egen hånd har truffet beslutning om ikke at servere svinekød.

Ikke politisk problemstilling

Mens debatten om svinekød langt fra er afsluttet i Randers Kommune, så er man i Aarhus langt mere afklaret omkring svinekøds-situationen.

Rådmand for Børn og Unge Bünyamin Simsek (V) kan ikke se problemet i, at forældrebestyrelserne i vuggestuerne og børnehaverne selv kan vælge, om svinekød skal være en obligatorisk del af kosten eller ej.

Han bakker op om tanken om at holde fast i den danske madkultur, men mener samtidig ikke, at det er politikernes ansvar at diktere svinekød:

- Så længe det ikke er et problem for nogle forældre, så ser jeg ikke nogen grund til at gribe politisk ind.

Øverst i artiklen kan du se en video med Frank Nørgaard fra Randers og Bünyamin Simsek fra Aarhus, som diskuterer svinekød i daginstitutionerne.

Debatten om svinekød blusser op igen