Det ser sort ud for Brugsen i Ålum

Om en måned kan det være slut, hvis der stemmes for en lukning igen

Foto: Google Maps

Fra december kan det være slut med at købe dagligvarer i LokalBrugsen i Ålum, da medlemmerne på en ekstraordinær generalforsamling 12. november for anden gang skal stemme om, hvorvidt Brugsen skal lukke eller ej.

Ved en lignende generalforsamling i sidste uge stemte 43 personer ud af 47 for en lukning, og derfor ser det lige nu sort ud for Brugsen.

- Det er ikke endeligt og 100 procent sikkert, at Brugsen lukker før afstemningen 12. november. Der blev stemt for en lukning sidst, men det skal bekræftes med to-tredjedel flertal på en ny afstemning, så først dér er det endeligt, fortæller brugsuddeler Betina Hyldahl til TV2 | ØSTJYLLAND.

Det er manglende omsætningen og fordelingen af købte varer, der er grund i en eventuel lukning.

- Fordeling af, hvad jeg sælger, har ændret sig. Jeg sælger mindre af de gode varer, som jeg tjener på, og flere af de 'dårlige' varer som cigaretter, blade og rundstykker, som jeg ikke tjener på. Den seneste tid er jeg mere blevet en kiosk, forklarer Betina Hyldahl, som derfor ikke kan få det til at løbe rundt.

Hvis der igen bliver stemt for en lukning på den ekstraordinære generalforsamling 12. november, så drejer uddeleren nøglen om og lukker butikken 30. november.