- Det er vigtigt at stå sammen

Borgmester appellerer til fælles indsats

03:56

1 af 2

- Nu har vi givet de unge en endnu bedre mulighed for at få et godt job bagefter.

Sådan lød det fra borgmester Claus Omann Jensen (V) efter, at et flertal i byrådet i Randers her til aften valgte at stemme for forslaget om en ny skolestruktur.

Forslaget, som har til formål at styrke folkeskolen, har Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti udarbejdet.

Siden det kom frem i lyset, at politikerne ville lukke fem af kommunens folkeskoler, har forældre, elever, lærere og andre borgere højlydt vist deres utilfredshed.

Nu håber borgmester Claus Omann Jensen, at fokusset fremover vil ligge på at få den nye skolestruktur gennemført, og i den forbindelse beder han om opbakning fra alle:

- Nu er det vigtigt, vi står sammen om at gå fremad, siger Claus Omann Jensen til TV 2 ØSTJYLLAND.

Se: Så er det afgjort: Skoler skal lukke

Partierne bag aftalen har blandt andet fået kritik for ikke, at ville lytte til borgerne. Det mener Claus Omann Jensen ikke er rigtigt.

Han peger på, at de 351 høringssvar, som er kommet i løbet af processen, er blevet taget til efterretning og at det derfor er demokratiets vilkår, at flertallet bestemmer:

- Jeg håber for de, som har kæmpet hårdt for deres skole, vil se, at de ting, vi gør her, giver en endnu bedre skole. Det er min forpligtelse at sørge for det.

Provenuet fra den nye skolestruktur på 32 millioner kroner skal ifølge borgmesteren bruges på at sikre bedre inklusion, it-løsninger, integration af skolereformen og indretning af lokaler.

Du kan se et interview med Claus Omann Jensen, som blev optaget kort efter afstemningen her til aften, i videoen øverst på side.