- Det er et overgreb

Tilbygning til kirke vækker stærke følelser

12:29

1 af 2

En ny og moderne tilbygning til en gammel kirke er for alvor kommet på dagsordenen i Randers.

Kirken, det hele drejer sig om, er Sct. Mortens Kirke. Her skal der bygges et nyt sakristi, som skal bruges til blandt andet konfirmationsforberedelse og opbevaring.

Selvom beslutningen omkring tilbygningen blev taget for seks år siden, er debatten om bygningens udformning nu blusset op igen.

I debatprogrammet Kulturkampen, som bliver sendt i aften på TV 2 | ØSTJYLLAND, fremfører Winnie Bjerre kritikken. Hun er suppleant i menighedsrådet ved Sct. Mortens Kirke og mener ikke, at tilbygningen passer sammen med kirkens eksisterende arkitektur.

Derudover mener hun ikke, at borgerne i Randers har haft indsigt i processen i forhold til udformningen:

- Jeg synes, det er et overgreb, og det er grimt. Jeg har ikke forstået, hvorfor randrusianerne ikke skulle vide noget om det, siger Winnie Bjerre.

Uenighed om offentliggørelse

Tilbygningen er godkendt af alle relevante myndigheder, men mangler fortsat den endelige godkendelse i menighedsrådet den 27. november. Det er forud for dette møde, at flere medlemmer af menighedsrådet nu udtrykker bekymring for projektet.

Ifølge Merete Nissen, som er medlem af menighedsrådet, er det meningen, at tilbygningen skal ligne en bygning fra det 21. århundrede. Hun er også uenig i kritikken af, at projektet ikke har været kendt af offentligheden:

- Jeg synes, ikke det har været nødvendigt at gå ud med det før tiden med offentliggørelsen, men enhver har kunnet se det på nettet og få aktindsigt i det.

Tilbygningen er tegnet af arkitektfirmaet Vilhelmsen, Marxen og Bech-Jensen.

Du kan se hele debatten mellem medlemmerne af menighedsrådet i Sct. Mortens Kirke i klippet fra Kulturkampen øverst på siden.

Hele programmet Kulturkampen bliver sendt i aften klokken 18.15.