Danish Crown må droppe planlagt fusion

Danish Crown-fusion med Tican i Thisted bliver alligevel ikke til noget

Helt tilbage i februar meddelte slagterigiganten Danish Crown, der har hovedsæde i Randers, at man forhandlede med Tican i Thisted om en fusion.

Men nu oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse, at fusionen ikke blev godkendt af de danske konkurrencemyndigheder inden for tidsfristen. Derfor bortfalder ansøgningen om fusion.

- Vi har indleveret en lang række forslag til tilsagn til Konkurrencestyrelsen, og selv om vi har rådført os med styrelsen om, hvad der skal til for at kunne gennemføre fusionen, så har tilsagnene ikke været tilstrækkelige til at opnå en godkendelse, siger Group CEO i Danish Crown Kjeld Johannesen i en pressemeddelelse.

Slagterier i milliardfusion

Han ærgrer sig over, at konkurrencemyndighederne ikke ville godkende fusionen.

- Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, og vi må indrømme, at vi er blevet overraskede over den meget nationale vinkel, Konkurrencestyrelsen har anlagt i deres vurdering af sagen, når der er tale om to eksportvirksomheder. Det er vanskeligt at se et indre marked i Europa udvikle sig, hvis alle nationale konkurrencemyndigheder fastholder et lokalt perspektiv, siger Kjeld Johannesen og tilføjer:

- Jeg har rigtig svært ved at få øje på, at dette udfald gavner konkurrencen. Men det er med til at forhindre udviklingen af dansk erhvervsliv.