DAKA udvides: Lugtgener bliver ikke værre

DAKA, der forarbejder døde dyr fra landbruget, vil udvide fabrikken nær Assentoft, men lover, at der ikke bliver flere gener fra fabrikken

00:37

VIDEO: DAKA-direktør Per Thomsen lover, at naboerne til fabrikken ikke bliver generet mere, når virksomheden har bygget til.

Masser af bekymrede borgere var samlet i borgerhuset i Assentofthallerne onsdag aften.

De er oprørte over udsigten til, at virksomheden DAKA, der forarbejder døde dyr, vil udvide fabrikken, der ligger ved Assentoft, øst for Randers.

Borgerne er bekymret for, at lugt- og lydgener, der allerede er i området vil blive værre, når fabrikken udvider arealet.

Læs også Daka har løst sine lugt-problemer

Men en direktør i DAKA lover, at naboerne til fabrikken ikke bliver generet mere, når virksomheden har bygget til.

- Det vi har i planerne, det er at bygge en ny lagerbygning, og ikke produktionsfaciliteter. Det er den samme mængde råvarer, vi får ind, siger Per Thomsen, direktør for forretningsudvikling på DAKA.

Fabrikken har brug for at udvide lagerhallen, da de ikke kan nå at forarbejde de dyr, som kommer ind, når der pelses mink.

- Grunden til, at vi gerne vil have den her lagerfacilitet, er fordi det er i efterårs- og vintersæsonen, at vi får mink ind. Og det er kortere og kortere tidsrum ude i minkbranchen, hvor der pelses mink, og vi har ikke kapacitet til at absorbere så store mængder inden for to-tre uger, siger Per Thomsen fra DAKA.  

I videoen øverst i artiklen kan du se interviewet med Per Thomsen fra DAKA.