Dagmar og de andre ’bingo-tosser’ kan endelig spille igen

Forsamlingsforbuddet er hævet, og genåbningens fase tre er trådt i kraft. Det betyder, at pladen igen er fuld hos Bingo Tosserne i Randers.

07:20

VIDEO: Mandag fik svømmehaller, fitnesscentre og spillehaller endelig lov at åbne igen. En bingohal i Randers er fra start klart og parat, mens en svømmehal i Odder venter med at genåbne til på torsdag for at kunne overholde retningslinjerne.

Godt nok er det i den modsatte ende af salen, der bliver råbt ”bingo” og ikke ved Dagmar Andersens bord. Men alligevel er glæden i hendes ansigt ikke til at tage fejl af.

- Jeg har savnet at komme sammen med alle dem her. Vi har et skide godt sammenhold her, siger den garvede bingo-spiller til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Forsamlingsforbuddet hæves til 50 personer fra i dag

For Dagmar Andersen har længslen efter at finde bingopladerne frem igen været stor, og mandag aften kunne hun endelig få lov.

I weekenden blev Regeringen og Folketingets partier enige om, at alle lokaler, hvor der udøves fritids- og idrætsaktiviteter, nu kan genåbne. Det gælder for eksempel spillehaller.

- Det er da dejligt. Helt sikkert, siger Dagmar Andersen.

Kan igen få mange timer til at gå i hallen

Udover at aktiviteter som bingo igen må finde sted i indendørs lokaler, så er forsamlingsforbuddet også blevet hævet fra 10 personer til 50 personer.

Der er mange af os, der får mange timer til at gå herovre i løbet af en uge, så det er rigtig dejligt.

Karina Mariendal Dønding, stifter og formand, Bingo Tosserne Randers

Derfor kunne medlemmerne af Bingo Tosserne Randers med god samvittighed mødes 20 spillere mandag aften.

- Det er fantastisk, men vi har også Danmarks bedste kunder, det har vi bare, siger Karina Mariendal Dønding, der er stifter og formand for Bingo Tosserne Randers, med så stor jubel til følge, at man skulle tro, hun lige havde udloddet gevinster til alle.

Læs også Svømmehaller genåbner med begrænsninger i omklædningsrum

Bingohallen holder til på Mariagervej nord for midtbyen og har næsten 450 medlemmer på Facebook. Noget tyder altså på, at gensynet med Gamle Ole er til glæde for mange.

- Der er mange af os, der får mange timer til at gå herovre i løbet af en uge, så det er rigtig dejligt, siger formanden.

Har løbende forberedt sig på retningslinjer

Med genåbningen af bingohaller, svømmehaller, badelande og lignende følger der nogle retningslinjer.

Blandt andet bør der sørges for, at der bliver holdt afstand, at hygiejnen er i top, og at forsamlingsforbuddet ikke overskrides.

For at overholde myndighedernes retningslinjer har bingohallen blandt andet sørget for, at der er en meters afstand mellem spillerne, og at der er håndsprit på bordene.

Hos Bingo Tosserne har de løbende forberedt sig, så de kunne være klar med det samme, de fik grønt lys til at åbne igen.

- Vi har blandt andet sat skilte op. Vi har målt ud, så folk sidder med en meters afstand. Vi har sat sprit på alle bordene, vi har lavet tallerkener, der er doserede, og kaffekanderne stiller vi på bordene, så folk ikke suser rundt, siger Karina Mariendal Dønding.

Bingo-spiller Dagmar Andersen kan godt mærke, at alt ikke er helt, som det plejer.

- Men det er gjort godt. Altså den måde, de har indrettet det på, afstanden og sådan noget, siger hun.