Dagens helt: Dyrepasser Kristian redder hund i nød

I går kom en hund på dybt vand, da den blev fanget i Gudenåens stærke strøm. Dyrepasser fra Randers Regnskov kom den til undsætning

Foto: Randers Regnskov

To dage er aldrig ens, og det kan dyrepasserne i Randers Regnskov endnu engang skrive under på. I går opdagede de nemlig, at en hund var fanget i den stærke strøm i Gudenåen, og de tøvede ikke et øjeblik med at komme den til undsætning.

- Jeg stod i jaguarburet og var ved at gøre rent, da min chef ringede og sagde, at jeg skulle finde noget, vi kunne sejle ud på, siger Kristian Sørensen, dyrepasser i Randers Regnskov, der straks smed en gummibåd på nakken og fandt en skovl, han kunne padle med.

Læs også Soldat i regnskoven: Vi skal kunne indsættes i alle klimaer

Da Kristian Sørensen nåede ned til Gudenåen og hoppede i, var strømmen alt for stærk, og han drev med det samme ned ad åen.

- Strømmen var helt afsindig stærk, og jeg kunne se, at hunden flere gang forsvandt under vandet, siger han.

På grund af strømmen droppede dyrepasserne ideen om gummibåden, og Kristian Sørensen fik derfor bundet et reb om brystet, og svømmede derefter ud til den skrækslagne hund.

- Den var så træt, og havde fråde om munden, så jeg smed armene om den, og kunne mærke, at dens hjerte hamrede med 180 i timen, siger Kristian Sørensen.

Læs også Nordjyske soldater på træningslejr... i Randers Regnskov

Da hunden og dens redningsmand nåede i land, løb hunden straks hen til sine ejere. Det viste sig hurtigt, at den ikke havde taget skade af den dramatiske svømmetur.

- Det var en rar følelse at se, at den havde det godt. Det er jo aldrig sjovt at se hverken dyr eller mennesker i nød, siger Kristian Sørensen, der tilføjer, at direktøren for Randers Regnskov har lovet rundstykker til hele huset i morgen for at fejre redningsaktionen og ikke mindst dagens mand i skysovs.