Dårligste sundhed i regionen: Nu får by et sundhedshus

Flagene var hejst i Havndal hovedgade, da planerne for et kommende sundhedshus i byen blev præsenteret.

Interessen var stor og stemningen optimistisk, da de nye planer om et kommende sundhedshus i Havndal nord for Randers, lørdag blev præsenteret.

- Hvis man kobler tingene sammen, så kommer der altså nogle forhold, som kan være med til at bedre mulighederne herude på landet, siger Carl Lundø-Nielsen, som bor i byen og sammen med en håndfuld andre borgere og politikere i Randers står bag initiativet.

Der skal nemlig indrettes et nyt sundhedshus i bygningerne, der tidligere husede byens gamle plejehjem.

- Der skal være sundhedsplejersker, læger, fysioterapeuter, socialrådgivere og rygestopkurser, så borgerne ikke altid skal køre til Randers, forklarer Anne Hjortshøj (S), der er byrådsmedlem i Randers Kommune.


Flagene var hejst i hovedgaden i Havndal på en dag, hvor planerne for byens kommende sundhedshus blev præsenteret for borgerne.
Flagene var hejst i hovedgaden i Havndal på en dag, hvor planerne for byens kommende sundhedshus blev præsenteret for borgerne.

Dårligst sundhed

Randers Kommune bruger 3,7 millioner kroner på ombygningen af plejehjemmet og vil når det står færdigt, årligt bruge en halv million årligt på drift.

Sundhedshuset bliver placeret i netop Havndal, fordi området i en rapport for regionen har fået meget dårlige karakterer på sundhedsområdet.

- Vi fik en rapport fra regionen, som viste, at vi var et af de områder, der havde den dårligste sundhed både psykisk og fysisk og det skal vi selvfølgelig gøre noget ved, siger Anne Hjortshøj (S).

Ifølge beboer i området Carl Lundø-Nielsen skyldes den ringe sundhed delvist tilflyttere til området.

- Vi har haft nogle mennesker, som er flyttet herud på grund af billige boliger herude. Det gør at området bliver belastet, når der kommer nye mennesker til, som har forskellige problemsæt, siger han.

Kører hele tiden

Når det nye sundhedshus står færdigt er det meningen, at det kan tilbyde de lokale rygestopkurser, overvægtsforløb eller KOL-forløb.

Og for Anne Hjulmann Thorsen, der har boet i området i mange år, er det hårdt tiltrængt at få hjælpen tættere på.

- Når vi skal til fodterapeut eller til kiropraktor, så skal vi ud af Havndal. Vi skal ud at køre hele tiden, siger hun.

20210802-141713-L-1920x1079we

Knust Sara Slott: Det var det værst tænkelige

Endelave ø færge

Nu kommer der nye gratis færgeruter: Her kan du få gratis billetter

20210730-061042-4-1920x1079we

Østjyske OL-sejlere må vente: Medaljesejladser udsat på grund af vejret

20161201-184147-3-1920x1079we

Kvinde truet med køkkenkniv på åben gade: Nu er 20-årig anholdt og sigtet

PGM - 010821 Kæledyrspasning 1930 - 01082021 Still

play Anika arbejder som petsitter: - Man bliver bare glad

Horsens Sejlklub fejrer Anne-Marie Rindoms sejr i Tokyo

Rindom skubber barren for drømme

Dagens mest læste