Cyklist væltet af Jesper Langballe

Kvinde kørt på skadestue med blødninger i ansigtet

Den tidligere folketingsmand for Dansk Folkeparti og præst Jesper Langballe kørte søndag en 46-årig kvindelig cyklist ned i en højresvingsulykke.

Langballe fortæller til Ekstra Bladet, at han fuldstændig overså cyklisten, da han foretog et højresving på Steen Blichers Gade i Randers.

Kvinden blev kørt på skadestuen med blødninger i ansigtet. Jesper Langballe må nu imødese en betinget frakendelse af sit kørekort.

- Hun tog en ordentlig flyvetur og fik skrammer i ansigtet. Det var heldigvis ikke alvorligt, men det var ganske modbydeligt at se på, og vi var begge to meget chokerede, lige da det var sket, siger Jesper Langballe til Ekstra Bladet.

Den 72-årige eks-politiker, som selv nøjedes med en bule i forskærmen, var på vej fra kirke, da han kørte kvinden ned.

- Jeg havde kun drukket altervin, så jeg kan bestemt fastslå, at jeg ikke var påvirket, siger Jesper Langballe.

Det bekræftede den alkoholtest, som politiet foretog på stedet. Prøven viste en alkoholpromille på 0,00. Han kunne med andre ord dårligt være mere ædru.

Ifølge Østjyllands Politi er Jesper Langballe ikke sigtet i sagen, men blev afhørt med en sigtets rettigheder.

- I den type sager, hvor der ikke gør sig specielle forhold gældende, er der tale om en helt almindelig vigepligtsforseelse, og de lander som regel på en bøde og en betinget frakendelse af kørekortet, siger Peter Bay Jensen, politikommissær i Randers.