Conny har lavet 57 gaver til hjemmeplejen: - De kommer som et lys i mørket

Conny Hiilgaard fra Randers mener, at hjemmeplejen er et lys i mørket for hendes familie. Lederen af hjemmeplejen er overvældet over menneskesynet.

Der er almindelige mennesker, og så er der sådan nogle som 58-årige Conny Hiilgaard fra Randers.

Hun har mødt mange udfordringer gennem livet, men hun har besluttet sig for at fokusere på de ting, der gør hende glad, og som hun er taknemmelig for.

Det er blandt andet hjemmeplejen.

- Det er let at være negativ. Men jeg tror nogle gange, at man skal vælge at være positiv. Så bliver det en vane. Og når først man har vænnet sig til at se det positive, ser man mange positive ting, og det giver energi, siger Conny Hiilgaard til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Jeg tror nogle gange, at man skal vælge at være positiv.

Conny Hiilgaard, Randers

Hendes mand har demens og Parkinsons. Selv er hun blevet opereret over 30 gange de seneste seks år, da en fedmeoperation ødelagde hendes mave. Det har betydet, at hun sidste år havde seks indlæggelser, imens hun i år har haft tre.

I sådanne situationer betyder hjemmeplejen alt for hende.

Conny og hendes ægtemand gennem 35 år, Lars.
Conny og hendes ægtemand gennem 35 år, Lars. Foto: Privatfoto

De bringer håb

- Det giver ro og fred og sikkerhed og overskud, fordi jeg ved, at de er der som en livline, siger Conny Hiilgaard.

For at vise hjemmeplejen i deres distrikt sin taknemmelighed har hun de seneste to måneder lavet 57 hjemmelavede lanterner i gave til dem.

Kortet, som Conny sendte med sammen med gaverne.
Kortet, som Conny sendte med sammen med gaverne. Foto: Hjemmeplejen Randers - Område Nord

Det er ikke julegaver, da hun frygtede, at muslimer eller Jehovas Vidner ikke måtte tage imod dem. Og alle medarbejdere skulle have en gave.

- Grunden, til at det er lygtehuse, er at de kommer som et lys i mørket. Det er der symbolikken ligger. Man kan være træt af det hele, men de bringer glæde, ro og håb med sig. Det vil jeg give dem tilbage, siger Conny Hiilgaard.

Får kun skæld ud

Distriktslederen for hjemmeplejen er helt overvældet over gaverne og kalder det fuldstændig unormalt.

- Det er helt fantastisk. Vi får normalt kun skæld ud, griner distriktsleder for Område Nord i Randers, Merethe Jakobsen.

quote Det er helt fantastisk. Vi får normalt kun skæld ud.

Merethe Jakobsen, distriktsleder, hjemmeplejen, Område Nord, Randers

Hun kan mærke, hvordan andre borgere under coronaen har fået kortere lunte og er blevet ekstra pressede. Derfor er hun særligt imponeret over Conny Hiilgaard.

IMG_0348

- Det er så stor en anerkendelse, og jeg ringede og takkede mange gange. Jeg kan godt blive overvældet over det menneskesyn. Vi lytter, og det er hun yderst taknemmelig for. Det har vi ikke mange, der er, siger distriktslederen til TV2 ØSTJYLLAND.

Fremtiden er ikke sjov

Conny Hiilgaard laver også kort til udsendte soldater, som de kan sende hjem til deres familier. Hendes egen far var udsendt til Gaza, og derfor ved hun, hvor meget det betyder.

- Det giver mening for mig. Det er der, jeg lader op, siger hun.

Hvor længe hun bliver ved med at have energien til at lave gaver til andre, ved hun ikke. Men fremtiden gider hun ikke spekulere på. Det handler jo om at se på de positive ting.

- Vi har været gift i 35 år, Lars og jeg. Hvis man ser dunkelt på det og kigger ud i fremtiden, så er det ikke spor sjovt. Det kan være en plejehjemsplads, men lige i det her øjeblik har vi det godt og gør, hvad vi kan der. Ingen ved, hvordan vi har det om en time, siger Conny Hiilgaard.

Retten i Aarhus

Konen tog sin mand på fersk gerning - misbrugte steddatteren

Genrebillede, frisør

Frisørsalon skal holde lukket: Nu klipper Rikke - fuldt lovligt - folk i deres hjem

20180728-135225-a_28mb.jpg

Universitet til udvekslingsstuderende: Genovervej om I vil afsted

Allan Jensen

playAllan forarget over prisstigning på drikkevarer til dement kone: Nu er der håb

Eva Secher Mathiasen

Corona har ramt danskerne på psyken

Djursland Lilleskole

playDanmarks nok mindste friskole går konkurs