Byrum og legeplads etableres på Slotspladsen

I løbet af foråret 2018 etableres et nyt, aktivt uderum med legeplads på Slotspladsen i Randers

Randrusianerne kan snart se frem til at få et nyt, aktivt uderum med legeplads med karruseller, klatrevæg, balancebane og rutsjebaner på Slotsparken i det centrale Randers.

Tilbage i 2016 besluttede politikerne at sætte en million kroner af til at styrke børnefamiliernes aktivitets-muligheder i den centrale del af byen. Siden har man i kultur- og fritidsafdelingen arbejdet videre med det, og nu har selve udvalget så fundet det projekt, der nu kan realiseres, efter Økonomiudvalget mandag aften besluttede at vende tommelfingeren op til det. 

Vinder-projektet er lavet af firmaet Elverdal og bliver udformet med inspiration fra tandhjulet, der er en del af historiefortællingen om Randers som en driftig by, lyder det i en pressemeddelelse fra Randers Kommune. 

- Det harmonerer godt med vores ønske om at skabe et aktivt byrum, hvor generationerne sammen kan bevæge sig og have det sjovt. Samtidig kan vi godt lide tanken om at legepladsen arkitektonisk trækker en tråd til historien om byens industriproduktion. Det spiller godt sammen med det parkour anlæg, som vi allerede har sat i gang i Tronholmparken med støtte fra Nordea-fonden. I parken bliver det blandet andet leg og bevægelse på vindmøllevinger, imens det på Slotspladsen bliver tandhjulene, der ruller, siger Mogens Nyholm (R), der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget. 

Arbejdet med at opføre den nye udendørs aktivitetsrum og legeplads begynder i løbet af foråret.

Slotspladsen i Randers.
Slotspladsen i Randers. Foto: Google Maps
Sommerhus

play Tidlig rift om sommerhuse: - Hylderne er næsten tomme

20210104-094805-L-1920x1280we

play Weekendens vejr: Det bliver frost – ikke 7-8 grader!

politibil

Hjalp du en ung kvinde hjem nytårsnat? Politiet leder efter dig

130220_roegfri_psyk.jpg

Psykiatri Listen ude af regionsrådet: Eks-formand er ærgerlig

Lilleøre Hurtigfærge

Fra Kina til Aarhus: Ny Samsøfærge er på vej

domstol retten byretten Randers pædofilisag 2

Børnemishandlers navn delt tusindvis af gange - politiet advarer