Byrådsmedlem: Frikadellekrig bidrager til temafester

Beslutning om svinekød i kommunens daginstitutioner er helt ude af proportioner, lyder det fra Bjarne Overmark, Beboerlisten

Mandag aften vedtog Byrådet i Randers, at der skal være krav om servering af svinekød i kommunens institutioner, og det blev vedtaget med 16 stemmer for og 15 stemmer imod.

Det var Dansk Folkeparti og Venstre, der stemte forslaget igennem, og Bjarne Overmark fra Beboerlisten var altså en af dem, der ikke ville diktere frikadeller i de randrusianske institutioner.

Han var mildest talt skuffet over aftenens resultat.

DF'er: Mit forslag blev misforstået

- Hele sagen er med til at bidrage til de der temafester, der bliver afholdt om Randers rundt omkring. De vil nu få nye vinde og nye højder om, hvad der er særligt for Randers. Her er det altså, at man har vedtaget med flertal, at der skal være svin på menuen i institutioner i Randers, selvom der ikke er en eneste borger, der har klaget over menuen af den grund. Det bekræftede borgmesteren jo i et svar, han kom med på nogle spørgsmål, der var stillet. Så det er jo en sag, som ingen borger har følt som et problem, der nu er blæst totalt ud af proportioner og sikkert fordi, det i virkeligheden handler om noget helt andet. Nemlig at få klargjort nogle byrådsmedlemmers og politiske strømningers modvilje især mod den muslimske del af befolkningen her i landet og ikke med henblik på at løse noget som helst konkret problem, fortæller Bjarne Overmark til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Så bliver der sagt, at det er for at forebygge et problem. Ja, så kan vi jo få nok at se til, hvis vi skal til at forebygge en masse problemer, der ikke er et problem. Det begynder jo at minde om, at man opfinder problemer, som man selv kommer med løsningsforslag til, selvom der ikke er nogen, der synes, det er et problem, lyder det fra Bjarne Overmark.

V vil ikke diktere gris i institutioner

Han havde hellere set, at Byrådet havde koncentreret sig om andre og tungere problemstillinger.

- Vi havde helt anderledes tunge sager på i dag om problemer i Familieafdelingen, kontanthjælpsmodtagere, der ikke fik de penge, de havde krav på og nogle inde fra Socialpsykiatrien som var blevet mishandlet, hvilket blev indrømmet af udvalgsformanden. Det havde slet ikke samme bevågenhed, men var reelle problemer, der var beskrevet. Og så har vi sådan en sag her, der opstår ud af ingenting, fordi der er nogen, der har behov for at profilere deres antimuslimske indstilling, siger Bjarne Overmark.

Se hele interviewet med Bjarne Overmark i ovenstående video.

Nick Hækkerup

Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

sø is vinter kulde frost

Politiet advarer om livsfare efter flere anmeldelser om leg på tynd is

Fatma Cetinkaya

play Farvel til politik: Fatma Cetinkaya genopstiller ikke

snebold

playSøndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

sas.jpg

Efter nye mutationer vil partier og ekspert have krav om test og isolation

IMG_1108

Endnu en brand i forladt bygning