Byråd: Ja til muslimske grave

Kun Dansk Folkeparti stemte imod

Randers får sandsynligvis en muslimsk gravplads. På billedet ses en gravplads i byen Fes i Marokko. Foto: Colourbox

Randers får sandsynligvis en muslimsk gravplads.

Et flertal i byrådet har godkendt, at et afsnit på Østre Kirkegård afsættes til muslimer, der ønsker at blive begravet dér. Kun Dansk Folkeparti stemte imod.

Foruden Randers' mange kirkegårde for protestanter, er der i forvejen afsat et afsnit for jøder på Østre Kirkegård samt for katolikker på Nordre Kirkegård. De to kirkegårde administreres begge af Randers Kommune.

I forvejen har Menighedsrådet i Sct. Mortens Sogn givet tilladelse til den muslimske gravplads. Endnu mangler Kirkeministeriet at godkende gravpladsen.

Se: Ja til muslimsk gravplads

Der er etableret muslimske begravelsespladser i 15 af landets kommuner bl.a. i København, Århus, Odense og Aalborg. Den kommende gravplads i Randers får 67 gravpladser, hvis den realiseres.

Forslaget om at etablere en muslimsk gravplads er stillet af det socialdemokratiske byrådsmedlem Fatma Cetinkaya.

- Uanset, hvem man mister, er der en bearbejdningsfase i forhold til sorgen, og der bliver det mere hensigtsmæssigt, hvis den afdøde ligger tæt på familien. Det er uhensigtsmæssigt, at man i dag skal blive begravet i Aarhus, selvom man måske har boet i Randers i 50 år, har hun tidligere sagt til (S) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Planerne om en muslimsk gravplads blev godkendt på et byrådsmøde mandag aften.