Budget forhandlet på plads: Randers får ny stor daginstitution til pendler-forældre

Socialdemokratiet, SF, Det Konservative Folkeparti og Radikale Venstre er natten til fredag blevet enige om, hvordan økonomien i Randers Kommune skal se ud de kommende år.

Randers investerer i fremtiden.

Sådan kan det kort konkluderes om det budgetforlig, der fredag morgen ligger klar i Randers Kommune.

Budgettet er indgået mellem partierne Socialdemokratiet, SF, Det Konservative Folkeparti og Radikale Venstre.

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu har indgået en budgetaftale, der investerer i vores fælles fremtid. Vi investerer i børnene, i skoler og specialskole, vi holder hånden under socialområdet og de svageste, vi investerer i ældre, kultur, sundhed, infrastruktur og klima. Med andre ord investerer vi i mennesker og bæredygtige lokalsamfund, og vi gør det økonomisk ansvarligt, udtaler borgmester i Randers Kommune, Torben Hansen, i en pressemeddelelse.

Millioner til pendlerinstitution

I budgettet afsættes der blandt andet 21,5 millioner kroner til en ny daginstitution i den sydøstlige del af Randers med plads til 100 børnehavebørn og 50 vuggestuebørn, som især er tiltænkt forældre, der pendler.

Der afsættes også flere penge til to allerede planlagte byggerier af daginstitutioner i Dronningborg og Randers C. De nuværende daginstitutioner får samtidig 2,8 millioner til at øge normeringen.

Også indeklimaet i daginstitutionerne står til at få et nyk op, hvorfor aftaleparterne har afsat 20 millioner. Aftalen har samtidig fundet penge til specialskolen, der skal forbedre kvaliteten i undervisningen.

- Jeg er rigtig glad for, at der kommer 12 millioner kroner til en fremtidssikring af Randers midtby, ligesom vi glæder os over, at besparelsen på specialskolen nu er blevet seks millioner kroner mindre end hvad der lå i budgetudkastet fra sidste år, ligesom vi glæder os flere fine klima- og grønne aftryk, siger gruppeformand for det Radikale Venstre, Mogens Nyholm, i en pressemeddelelse.

Med budgettet ønsker aftaleparterne at holde fast i en såkaldt demografimodel, som sikrer, at i takt med, at der kommer flere småbørn, flere skolebørn og flere ældre, så får områderne også flere penge, sådan at serviceniveauet kan fortsætte uændret.

Kulturløft

I alt drejer det sig om 95 millioner kroner de kommende tre år. 32,2 millioner i 2021, 31,6 millioner i 2022 og 31,2 millioner i 2023.

Nogle af disse millioner går samtidig til kulturlivet i Randers Kommune.

Randers-borgmester Torben Hansen er glad for budgetforliget. 
Randers-borgmester Torben Hansen er glad for budgetforliget.  Foto: randers.dk

Her er aftaleparterne blevet enige om at prioritere fem millioner kroner til en ombygning af Randers Teater, mens spillestedet Turbinen får to millioner over fire år. Museum Østjylland får en halv million årligt til bemandingsniveauet og Von Hatten får i 2021 650 tusinde kroner.

Herunder kan du se, hvordan de 95 millioner fordeler sig ud på de forskellige områder.

Det går millionerne til

Du kan læse mere om budgetforliget her. 

corona test

Næsthøjeste smittetal: Yderligere 1367 coronatilfælde i Danmark

Vangdalen Randers

Stribevis af småbrande: Beboere frygter det går galt

Breaking
corona test podning

Styrelse: Flere skal selvisoleres og testes efter tæt kontakt til smittet

Sigurd har siden april været igennem diverse undersøgelser for at få svar på, hvad han fejler

Hvad er der galt med min baby? Mor søger hjælp

parkeringsbøde parkeringsafgift p-bøde p-afgift parkering

Kommune vil sprede handlen: Undgå trængsel og larm og få gratis parkering

Anne-Mette Jensen blev onsdag udsat for et tricktyveri

Anne-Mette udsat for tricktyv - men så tog en gruppe mænd affære