Bro får en ansigtsløftning

Gudenåbroen vest for Randers skal renoveres

Gudenåbroen og resten af motorvejsstrækningen vest for Randers blev indviet i 1971 - længe før de øvrige motorveje i Østjylland. Foto: Google Maps. Collage: TV2OJ

Gudenåbroen vest for Randers vil i de kommende måneder få besøg af anlægsarbejdere, der skal udbedre skader på deres skrantende asfalt og betonskeletter.

Vejdirektoratet har afsat penge til at forbedre i alt 14 danske broer - heriblandt Gudenåbroen på E45-motorvejen.

Samlet er der afsat 140 millioner kroner til Vejdirektoratets store "forårsoffensiv", der strækker sig fra Storstrømsbroen i syd til Aggersundbroen i nord.

Forlænger broernes levetid

Der er ifølge projektchef Iben Maag i Vejdirektoratet god økonomi i at give broerne et ansigtsløft og dermed forlænge deres levetid.

- Velfungerende broer spiller en vigtig rolle, både når mange danskeres hverdag skal hænge sammen, og når erhvervslivets gods skal transporteres effektivt fra A til B, siger hun til Ritzau.

Netop hensynet til den arbejdsmarkedsrelaterede trafik har ifølge Iben Maag spillet ind i beslutningen om at gennemføre reparationerne i løbet af sommeren.

- Vi kan ikke helt undgå at komme til at genere trafikken, men vi forsøger at lægge vores arbejde i de perioder, hvor der er færrest bilister på vejene, siger hun.