Brand ved lagerhal: Efterslukning kan fortsætte flere timer endnu

Brandfolk er fredag eftermiddag stadig i gang med efterslukningsarbejde ved en stor brand i Randers

00:37

Politi og brandvæsen er fredag eftermiddag stadig til stede på Ørneborgvej i de sydøstlige Randers, hvor efterslukningsarbejdet fortsat er i gang, efter en lagerhal i et industriområde brød i brand fredag formiddag.

- Man er stadig i gang med efterslukningen derude. Branden er under kontrol, men der er stadig røgudvikling, lyder det fra vagtchef ved Østjyllands Politi Michael Ørum fredag eftermiddag.

Under kontrol

På Østjyllands Twitter-profil skriver de klokken lidt i to fredag eftermiddag, at branden er under kontrol. Den havde midlertidigt spredt sig til et græsareal, men det er blevet slukket igen.

Efterslukning kan fortsætte i fem til ti timer

Indsatsleder ved Beredskab og Sikkerhed Allan Frederiksen fortæller til TV2 ØSTJYLLAND, at branden ikke længere spreder sig, men at der fortsat er lommer i bygningen, som brandfolkene har problemer med at få slukket.

- Det er jo en stor bygning, og der er meget af det, der er faldet sammen, så vi har svært ved at komme derind, så vi arbejder med udvendig slukning, siger han.

Han forventer også, at efterslukningsarbejdet kommer til at fortsætte et godt stykke tid endnu.

- Vi kommer til at fortsætte med efterslukning i nogle timer endnu. Det bliver nok fem til ti timer, siger Allan Frederiksen.

00:11

VIDEO: Flammerne stod ud fra lagerbygningen fredag formiddag. Video: Privatfoto

Luk video

Ingen varsling

Politiet vurderede løbende, om der skulle sendes varsling ud om røgen.

- Vi vurderer løbende, om vi skal sende sirener ud eller ej. Lige nu går røgen ikke i nærheden af beboelse, sagde kommunikationsmedarbejder ved Østjyllands Politi Jeanette Løv Rasmussen tidligere fredag.

Får man det dårligt efter at have indåndet røgen, så bør man altid søge læge, oplyser politiet.

Læs også Indsatsleder ved krobrand: - Forventer at være i gang i et par timer endnu

Politiet valgte at spærre Ørneborgvej Fra Grenåvej og Kristup Engvej fra Grenåvej på grund af røgen. Cirka klokken 17.00 åbnede politiet igen for vejene.

Genbrugsstation lukket resten af dagen

Randers Kommune oplyser på deres Facebookside, at genbrugsstationen, som også ligger i nærheden af lagerhallen vil være lukket resten af dagen på grund af branden