Børnechefen beklager

Det skyldes en menneskelig fejl, at en femårig pige mandag blev glemt i Børnehuset Gl. Jennumvej i Randers

Genrefoto.

Mandag blev en femårig pige glemt i Børnehuset Gl. Jennumvej i Randers, hvor hun var alene på legepladsen i 20 til 30 minutter.

- Jeg har fået beskrevet hændelsesforløbet. Der er tale om en menneskelig fejl, og det er selvfølgelig beklageligt, siger børnechef i Randers Kommune Dorte Brøns til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Børnehuset Gl. Jennumvej blev den 11. maj lukket til lukketid af to pædagoger og en pædagogisk medhjælper. De tjekker alle rum, legeplads og det elektroniske ind- og udtjekningssystem.

På den fysiske gennemgang ser ingen af medarbejderne pigen, og i det digitale system står barnet ved en fejl som afhentet.

Se: Femårig efterladt i børnehave

- Vi har gennemgået procedurerne i dag og indskærpet, at det er vigtigt, at den fysiske gennemgang går hånd i hånd med det elektroniske system, siger Dorte Brøns.

Pigen var som skrevet alene i 20-30 minutter, hvorefter hun blev genforenet med sin far.

- Pigen har det godt, og faren er stadig tryg ved, at hun går i institutionen, og det er jeg selvfølgelig glad for. Det betyder meget, siger Dorte Brøns.

Hvad, der er sket i det elektroniske system, så pigen står som afhentet, er uklart, men betegnes altså som en menneskelig fejl.