Børn i centrum

Stort fotoprojekt starter fredag. 13.000 børn er indtil nu blevet fotograferet

Som optakt til Teaterfestival for børn & unge, som kommer til Randers d. 3.-10. april, er de 17.000 børn mellem 0 og 16 år i Randers Kommune blevet opfordret til at lade sig fotografere. 13.000 af dem er allerede blevet foreviget og resultatet kan ses på hjemmesiden børnicentrum.dk

Projektet er et samarbejde mellem Randers EgnsTeater og Randers Kommune og med økonomisk støtte fra Region Midt.

- Med "Børn i Centrum" vil vi i Randers give plads til, at alle børn i byen bliver set og ser hinanden. Billederne, der alle er taget under konceptet "one shot opportunity", er blevet taget af 4 fotohold, der har været rundt på skoler og institutioner i hele Randes kommune i løbet af januar 2011. Interessen har været stor, og der har været et helt utrolig godt samarbejde og en stor velvilje overfor projektet alle steder, også fra de lokale medier, der har dækket hele foto-processen, udtaler Peter Westphael, teaterleder på Randers Egnsteater.

Portrætter på stort kunstværk
Teatret har fået kunstneren Ingvar Cronhammers tilladelse til at projektere billederne op på hans kunstværk "Red Falls" med store videoprojektorer.

Senere i projektet vil der også blive hængt et kæmpebanner på over 400 kvadratmeter op på Randers Kulturhus med de mange børneportrætter.

Ved projektets afslutning vil portrætterne blive overdraget til lokalhistorisk arkiv i Randers som dokumentation for eftertiden.