Borgmester: Udvid E45 først

V-politikere bakker ikke op om hærvejsmotorvej

02:26

1 af 2

Forslaget om at anlægge en ny midtjysk hærvejsmotorvej som supplement til E45 møder ikke opbakning fra fremtrædende østjyske Venstre-politikere.

Forslaget om en ny motorvej kommer fra Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen, der vil anlægge hærvejsmotorvejen, hvis Venstre vinder regeringsmagten ved det kommende folketingsvalg.

Forslaget møder ikke kun kritik fra politiske modstandere. Heller ikke andre Venstre-politikere som bl.a. Randers-borgmester Claus Omann Jensen bakker op om forslaget.

Se: Vil have hærvejsmotorvej

Står det til Claus Omann Jensen, kommer en udvidelse af E45 i første række.

- Det er et kendt problem, at E45 allerede er sandet til. Det skal vi have løst - og det skal vi have løst nu. Vi skal have udvidet E45 fra Kolding i syd til Randers i nord. Og det skal gå stærkt, siger Randers-borgmesteren til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Claus Omann Jensen ønsker ikke at skyde planerne om en helt ny motorvej i sænk. Dog er det vigtigt, at E45 bliver udvidet, inden politikerne går videre med de nye planer.

Se: - Det er et dyrt luftkastel

- Christian Pihl har et hjerte, der banker for hærvejsmotorvejen. Men jeg har også hørt ham sige, at E45 er den vigtigste. Jeg er helt sikker på, at hele Region Midtjylland og alle borgmestrene er helt enige om, at E45 går forrest, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Politisk ordfører for Venstre i Aarhus Gert Bjerregaard har offentligt kritiseret planerne om en hærvejsmotorvej. På Twitter skriver han, at idéen tangerer galemandsværk.

Se et interview med Randers-borgmester Claus Omann Jensen i videoen øverst i artiklen.