Borgmester: Oplagt at flytte politiskolen til Randers

Der er jysk kamp om den nye politiskole i Vestdanmark. Nu melder Randers sig på banen med bygningerne, der tidligere husede en kaserne

Der kommer en ny politiskole i det vestlige Danmark, og den er der rigtig mange byer, som gerne vil have. Herning, Viborg, Holstebro, Kolding, Silkeborg og nu også Randers har lagt billet ind på skolen. I sidstnævnte føler borgmesteren, at man har en særlig trumf.

- Det særlige i Randers er beliggenheden. Terrorberedskabet er i København og Østjylland, og derfor bør politiskolen være midt i hjertet af det. Eleverne er en vigtig del af beredskabet, hvor de støtter ved større hændelser. Så Randers er oplagt, mener borgmester Claus Omann Jensen (V).

Politiker: Godt med politiskole i Jylland

Og han har skam også allerede de helt rette lokaler klar til den nye politiskole.

- Den gamle kaserne har trænet mange soldater i sin tid, og området har stadig de perfekte rammer for politiets fremtidige træning, forklarer Claus Omann Jensen.

Tegninger ligger der allerede

Faktisk har rigspolitichefen for år tilbage overvejet netop bygningerne i den nordlige del af Randers - her var det et kriminalteknisk center, der var på vej til byen. Det kom aldrig, men i stedet øjner borgmesteren altså en mulighed for en politiskole.

- Tegninger ligger der jo, så det er sådan set bare om at komme i gang, siger han.

Kæmper for østjysk politiskole

Udover undervisningsfaciliteter i forskellige lokaler rundt om på det store område, så er der også udendørs faciliteter i form af løbe- og skydebane.

- Derudover ligger Langvang tæt på, hvor beredskabet træner. I år havde vi en international redningsøvelse der, så det kan virkelig bruges til at træne svære situationer, fortæller Claus Omann Jensen.

Han har allerede forsøgt at overbevise politikerne på Christiansborg om hans idé, og fremadrettet vil borgmesteren sammen med sine byrådskolleger fortsætte kampen for en politiskole i Randers.

Du kan se et indslag med borgmesteren fra kasernen øverst på siden.

20210104-094805-L-1920x1280we

play Weekendens vejr: Det bliver frost – ikke 7-8 grader!

Grenaa-Anholt Færgefart

play Skibet er ladet med vacciner: Lige nu får øboere stikket

130220_roegfri_psyk.jpg

Psykiatri Listen ude af regionsrådet: Eks-formand er ærgerlig

politibil

Hjalp du en ung kvinde hjem nytårsnat? Politiet leder efter dig

Køreskole

Køre- og teoriprøver er indstillet frem til 7. februar

domstol retten byretten Randers pædofilisag 2

Børnemishandlers navn delt tusindvis af gange - politiet advarer