Borgmester: Intet er skjult

Afviser kritik i sag om skolelukninger

02:53

1 af 2

Beslutningen om at lukke skoler i Randers Kommune var ikke allerede taget tilbage i februar 2013.

Det fastslår borgmester Claus Omann Jensen (V), efter at fire partier nu kræver, at at hele skolestruktur-processen går om.

Beboerlisten, Velfærdslisten, Konservative og Det Radikale Venstre i Randers mener at have dokumentation for, at Randers Kommune allerede i februar 2013 i en rapport havde en plan om at lukke skoler.

Ifølge de fire partier har høringsfasen derfor været en ren skueproces, hvor beslutningen om skolelukninger reelt allerede var taget.

Borgmester Claus Omann Jensen afviser dog beskyldningerne. Ifølge ham var rapporten et internt arbejdsdokument lavet for kommunens forvaltning. Rapporten er desuden lavet i 2014 og ikke i 2013, sådan som de fire partier påstår. Forvirringen om rapportens alder skyldes en fejl i årstallet.

Se: Skoleballaden fortsætter

- Forvaltningen har forsøgt at forberede sig bedst muligt på de skolestruktur-forhandlinger, der skulle i gang i februar måned. Der er intet forkert i, at en forvaltning forbereder sig. Det er ikke dokumenter, vi andre har haft kendskab til. Jeg vil gerne understrege, at den er fra 2014, siger Claus Omann Jensen i et direkte interview til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge Randers-borgmesteren er intet blevet skjult for byrådets medlemmer i forbindelse med den politiske proces forud for beslutningen om at lukke skoler. Han vil derfor ikke indkalde til et ekstraordinært byrådsmøde, sådan som de fire partier kræver.

- Flere af de omtalte personer har været med i skolestruktur-debatten, men er så sprunget fra efterfølgende. De har et langt kendskab til det her. Vi har diskuteret det her rigtigt længe politisk, vi har haft en høringsperiode, og vi har efterfølgende lavet en ny skolestruktur - og nu har vi indgået et forlig. Jeg kan ikke se, hvorfor vi skal indkalde til et nyt byrådsmøde, siger Claus Omann Jensen.

Et flertal i Randers Byråd har besluttet at lukke fem skoler. Det drejer sig om Hadsundvejens Skole, Rytterskolen, Vorup Skole, Nyvangsskolen og Gjerlev-Enslev Skole.

Se et interview med Randers-borgmesteren i videoen øverst i artiklen.