Borgmester: Flygtningestrøm vil kunne mærkes på servicen

Torben Hansen tør nu sige, at de mange ukrainske flygtninge kan komme til at påvirke kommunens serviceniveau.

Tidligere i denne uge slog Randers Kommune dørene op for et nyt velkomstcenter for ukrainske flygtninge.

Siden har 22 familier allerede besøgt velkomstcentret, og de besøgendes spørgsmål har primært været vedrørende børn - for eksempel hvordan man skriver sig op til skolen.

Og nu har borgmester Torben Hansen (S) også været forbi centret, som blandt andet er etableret for at gøre velkomsten og modtagelse af de ukrainske flygtninge så nem for alle som muligt.

Ifølge borgmesteren kommer randrusianerne til at kunne mærke, at der kommer flere flygtninge til kommunen. 

- Det er ikke noget, folk bosiddende i kommunen har kunnet mærke indtil nu. Men kommer der så mange, som regeringen siger, så kommer vi allesammen til at mærke det, siger Torben Hansen.

Randers-borgmester Torben Hansen takker for den måde, kommunens borgere har løftet i flok og modtaget de ukrainske flygtninge.
Randers-borgmester Torben Hansen takker for den måde, kommunens borgere har løftet i flok og modtaget de ukrainske flygtninge.

Servicegearet går ned


Han tør dog ikke gisne om, hvordan man kommer til at mærke det:

- Det kan vi ikke sige noget om endnu. Men man vil kunne mærke det. Det kan være, at der pludselig er nogle børn i daginstitutionen, der taler et andet sprog, det vil man også opleve i skolerne, vurderer Torben Hansen.

Han kan heller ikke afvise, at det kan komme til at påvirke nogle af kommunens sagsbehandlingstider, siger han. 

- Men vores meget meget store intention - også med det her center - er at gøre det nemt for ukrainerne, men også nemt for Randers Kommune og for de øvrige borgere, der skal have hjælpe og ydelser fra kommunen.

Borgmesteren er indtil videre meget glad for den måde, som borgerne og ansatte i Randers har taget imod de ramte flygtninge.

- Jeg vil gerne rose alle for at sige, at det er noget, man tager til sig som en fælles opgave, der skal løftes, og tak for det.