Børneafdeling overdynget med gaver efter Anne Sophies opslag

Anne Sophie Mortensen arbejder på afdelingen for nyfødte på Regionshospitalet Randers, hvor hun er træt af de kedelige, hvide vægge. Derfor lavede hun et opslag på Facebook.

De fleste hospitaler er kendetegnet ved de hvide, tomme vægge. Men på sengeafsnittet for nyfødte på Regionshospitalet Randers, vil man snart se et noget andet udtryk. 

Anne Sophie Mortensen, der er sygeplejerske på afdelingen, lavede nemlig et opslag i Facebook-gruppen "Facebook Randers", hvor hun søgte kunst, som de ville kunne bruge på afdelingen.

Der er lige nu ikke mange ting, der pryder væggene på sengeafsnittet for nyfødte på Regionshospitalet Randers
Der er lige nu ikke mange ting, der pryder væggene på sengeafsnittet for nyfødte på Regionshospitalet Randers Foto: Privatfoto: Anne Sophie Mortensen

- Jeg havde snakket med mine kollegaer om, at det kunne være rart at få noget op på væggene på vores afsnit, så det ikke bare er kedelige, hvide vægge. Især fordi vi ofte har familier, der har længere forløb her, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND, og fortsætter:

- Så tænkte jeg, at jeg ville prøve på Facebook, for det er jo det, de sociale medier kan. Så håbede jeg på måske at finde en enkelt eller to, der havde noget, de kunne donere.

Det var dette opslag på Facebook, som fik hjælpen til at strømme til.
Det var dette opslag på Facebook, som fik hjælpen til at strømme til.

Tilbuddene væltede ind

Opslaget endte dog med at skabe noget mere opmærksomhed, end Anne Sophie Mortensen havde regnet med. 

I skrivende stund har opslaget 486 reaktioner og 179 kommentarer, hvor rigtig mange har tilbudt deres hjælp. Både med hjemmelavet kunst og købt kunst, der ikke længere bruges af sin ejer.

quote Det har virkelig været overvældende og rørende.

Anne Sophie Mortensen, sygeplejerske

- Reaktionen har været helt fantastisk. Jeg havde aldrig regnet med at få så mange tilbagemeldinger, og jeg har nok kun læst halvdelene af kommentarerne indtil videre, fortæller en glad Anne Sophie Mortensen.

Sygeplejersken fortæller, at hun mener, at historien fortæller meget om sammenholdet i byen. 

- Det har virkelig været overvældende og rørende, at der er så mange mennesker, der vil støtte os. Jeg synes, at det siger meget om Randers og de mennesker, der bor i den her by, siger hun. 

Der er i forvejen lidt tegninger på nogle af væggene på afdelingen.
Der er i forvejen lidt tegninger på nogle af væggene på afdelingen. Foto: Privatfoto: Anne Sophie Mortensen

Nu skal Anne Sophie Mortensen sammen med sine kollegaer gennemgå de mange tilbud, inden kunsten kommer op at hænge på Regionshospitalet Randers.

- Nu skal vi have kigget på alle kommentarerne og se, hvad af det der kan bruges. Tingene skal også passe ind i en afdeling som vores, hvor det også er vigtigt, at det er et roligt og trygt miljø for de indlagte, siger hun.