Bøde til kinesisk restaurant: Skimmelvækst og bøtter med gammelt fedt

China Wok House i Randers har fået en sur smiley af Fødevarestyrelsen og en dertilhørende bøde på 5000 kroner

Den 18. maj besøgte Fødevarestyrelsen den kinesiske restaurant China Wok House på Erik Menveds Plads i det centrale Randers. Det blev et kosteligt besøg for spisestedet, der nu må leve med både en sur smiley og en bøde på 5000 kroner.

Ved besøget konstaterede styrelsens udsendte nemlig flere graverende fejl og mangler ved stedets rengøring og håndtering af fødevarer.

quote I kælderen står der en uegnet papkasse med chips uden indvendig belægning samt to plastbøtter med chips. Plastbøtterne er indvendig gule af gammelt fedt.

Fødevarestyrelsen

- I kælderen står der en uegnet papkasse med chips uden indvendig belægning samt to plastbøtter med chips. Plastbøtterne er indvendig gule af gammelt fedt, lyder det blandt andet i kontrolrapporten.

- I tilberedningsrummet med grillen og wokken er der gamle madrester, under wokken er der en opsamlingsplade, som har gamle madrester og under komfuret er der gamle madrester, står der videre.

Ved siden af opvasken stod der ifølge Fødevarestyrelsen snavsede skåle med fødevarer, der skulle bruges i madlavningen.

- Var aggressiv over for os

- Et af køleskabene i kælderen har skimmelvækst. I opvaskeafdelingen er der under bordet skimmelbelægning mellem gulvet og væggen, står der også i rapporten.

Fødevarestyrelsen indskærpede over for China Wok Houses ejer, hvordan alt udstyr og tilbehør, der bruges under madlavningen, skal være.

- De guidede os til, hvordan vi skal gøre rent i fremtiden, og vi har allerede ændret meget. Fejlene bliver fikset, lyder det fra China Wok House til TV2 ØSTJYLLAND.

Restauranten føler dog, at Fødevarestyrelsens udsendte var særligt efter stedet. 

quote De guidede os til, hvordan vi skal gøre rent i fremtiden, og vi har allerede ændret meget. Fejlene bliver fikset.

China Wok House

- Hun var meget aggressiv over for os og ville ikke høre på vores forklaringer. Vi er et ældre sted, og ting bliver altså slidte, forklarer China Wok House.

Inden for den nærmeste fremtid kommer kontrollanterne på besøg endnu en gang for at se, om det så er tilfældet.