Bilister jager skolepatruljer

Jobbet er blevet surt og farligt

Bilisterne har mistet respekt for skolepatruljerne, og det gør deres job både farligt og surt.

Ved Vorup Skole i Randers har patruljerne oplevet verbale overfald og truende kørsel, når morgensure og stressede bilister viser deres utilfredshed, men den er gal over hele Østjylland, siger Østjyllands Politi.

- Voksne mennesker er rigtig påtrængende derude og provokerende, siger færdselskontaktlærer Marianne Svenstrup til DR Østjylland om arbejdsvilkårene for skolepatruljen ved Vorup Skole i Randers.

 - Bilisterne kører meget tæt på skolepatruljen for at få dem til at flytte sig. De kommer også med verbale udbrud om, at de fandeme ikke behøvede at gå ud på vejen lige foran dem - og andre voksne kan ligefrem finde på at give børnene fingeren, siger Marianne Svenstrup til DR Østjylland.

Hos Østjyllands Politi siger lederen af færdselsafdelingen Kristian Thomsen til DR P4 Østjylland, at det ikke kun er ved Vorup Skole, at bilister er blevet mere aggressive overfor skolepatruljen.

- Det sker. Og det sker desværre nok oftere og oftere. Det er ærgerligt, for man bør vise så meget hensyn overfor de elever, som passer på andres børn, siger han.

En enkelt skolepatrulje er fratrådt i Vorup efter chikanerier fra bilister.