Betjent igen dømt for at tale frækt til kvinder under køreprøve

Det var blufærdighedskrænkelse og stillingsmisbrug, da en politimand under køreprøver talte frækt til kvinder

Vestre Landsret har valgt at stadfæste en dom mod en 60-årig mandlig politibetjent fra Østjyllands Politi.

En 60-årig mandlig politibetjent er idømt 30 dages betinget fængsel for at have krænket en række kvinder i forbindelse med køreprøver. Han skal ligeledes have misbrugt sin stilling.

Det har Vestre Landsret afgjort torsdag. Dommen er en delvis stadfæstelse af byrettens dom.

Læs også Betjent får betinget fængsel for sexsnak under køreprøve

I landsretten blev han ligesom i byretten fundet skyldig i stillingsmisbrug og blufærdighedskrænkelser ved at have snakket frækt til fire yngre kvinder under køreprøver.

Han fortalte blandt andet en kvinde: "Du skal nok bestå, du er for lækker til at dumpe", og til en anden sagde han: "Vi kan køre et sted hen, som jeg kender, og så kan jeg lade dig bestå uden at køre, hvis du gør noget for mig."

Det er nogle forhold, hvor han også er kommet med nogle udtalelser, men vi mener ikke, at de er så grove, at de krænker blufærdigheden.

Christina Schou, senioranklager

I et andet forhold var han anklaget for at have misbrugt sin stilling ved at tale upassende til 11 kvinder. Landsretten fandt også talen upassende, men der var ikke tale om stillingsmisbrug mod de 11 kvinder.

Derfor blev han frifundet for det forhold.

Rost deres smil og øjne

Til nogle af de 11 kvinder skal han blandt andet have rost kvindernes smil og øjne samt sagt, at han var vild med piger med lyst hår.

Læs også Flere østjyske køreskoler lever ikke op til reglerne

Selv om anklagemyndigheden ikke mente, at disse udtalelser var krænkende for blufærdigheden, ville senioranklager Christina Schou gerne have haft ham dømt for misbrug af sin stilling for snakken til de 11 kvinder.

- Det er nogle forhold, hvor han også er kommet med nogle udtalelser, men vi mener ikke, at de er så grove, at de krænker blufærdigheden. Vi mener dog alligevel, at det er udtalelser, som man ikke bør høre på, når man går til køreprøve, siger hun.

02:35

Emilie Ramlau-Hansen fra Randers er en af de kvinder, der har vidnet mod politibetjenten. Efter sagen kom frem, følte hun sig igen krænket på de sociale medier. Se hvorfor i indslaget her. 

Luk video

Selv om han blev frifundet i et forhold, er Vestre Landsret kommet frem til samme straf som byretten på 30 dages betinget fængsel. Han slipper dog for 40 timers samfundstjeneste, som Retten i Randers ellers havde idømt ham.

Det skyldes, at retten har lagt vægt på de følger, som sagen har haft for den 60-årige politibetjent.