Betjent dømt for sexsnak anker til landsretten

Den 60-årige køresagkyndige, der er dømt for krænkende kommentarer ved flere køreprøver, vil have sin sag prøvet ved landsretten

Retten i Randers idømte den 5. april en 60-årig politibetjent og køresagkyndig 30 dages betinget fængsel for at have krænket 15 kvinder verbalt i forbindelse med deres køreprøver i Randers-området.

Han skulle blandt andet have sagt ’dine patter sidder helt rigtigt’ og ’næste gang skal du tage stramme bukser på. Jeg er sikker på, at du har en god røv’ til kvinder, der var oppe til køreprøve. 

Læs også Kørelærer-formand bakker op om betjent tiltalt for sexsnak

Der er tale om episoder sket under køreprøver fra december 2013 til september 2015.

Manden har hele tiden nægtet sig skyldig, men retten gav ham altså 30 dages betinget fængsel samt 40 timers samfundstjeneste. Den dom har den 60-årige mand valgt at anke, bekræfter hans advokat overfor TV2 ØSTJYLLAND.

- Dommen er anket til frifindelse, og sagen er endnu ikke berammet, bekræfter den køresagkyndiges advokat Henrik Garlik overfor TV2 ØSTJYLLAND. 

Dermed nægter manden sig stadig skyldig i de forhold, han er dømt for. Og selv hvis der endnu engang skulle ske domsfældelse, mener Henrik Garlik, at den idømte straf har været for hård. 

- Skulle der ske domsfældelse er det min opfattelse, at vilkåret om samfundstjeneste ikke er nødvendigt, siger Henrik Garlik. 

Den 60-årige mand er fortsat suspenderet fra sit arbejde. En domsfældelse i landsretten vil resultere i en fyring. 

Læs også Tiltalt betjent: Føler mig lagt i offentlig gabestok

Den køresagkyndige har tidligere udtalt, at han føler sig lagt i offentlig gabestok.

- Det er en personlig hetz mod mig, der er startet på Facebook. Jeg føler mig lagt i offentlig gabestok. Det er hårdt at se, hvordan jeg bliver svinet til der, og jeg føler mig nærmest dømt på forhånd, sagde manden i retten. 

Læs også Betjent tiltalt for sexsnak: Dine patter sidder helt rigtigt

Manden har også mødt opbakning fra formanden for kørelærerforeningen i Randers og Omegn Jette Blak, der tidligere har sagt således til TV2 ØSTJYLLAND:

- Vi har ikke haft nogen oplevelser af den art med ham nogensinde. Jeg synes, han har været god til at tackle de nervøse elever. Jeg har været glad for ham, sagde hun tilbage i begyndelsen af marts – før dommen var faldet.