Beskyt børn mod svin!

Kræver liste over stalde med farlig bakterie

Velfærdslisten i Randers kræver nu, at de lokale svinebesætninger skal screenes for farlige svinebakterier, så skolebørn ikke sendes på besøg i stalde med bakterier.

Det er den multiresistente svinebakterie MRSA, som Velfærdslisten i Randers nu vil have screenet.

Det sker, efter at TV 2 | ØSTJYLLAND i aftes kunne fortælle, at Randers er den østjyske kommune, hvor flest borgere er blevet smittet med bakterien.

MRSA-bakterien kan give bylder og være farlig for svækkede personer.

I dag kan man ikke få oplyst, hvilke svinefarme der er smittet. Men det skal ændres, hvis det står til Velfærdslistens formand for Socialudvalget, Kasper Fuhr Christensen:

- Vi kan for eksempel oprette en hjemmeside, hvor man kan se, hvor der er smittefare. Det må være første skridt, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Derudover skal der laves nogle forholdsregler for børn og andre, som er i forbindelse med kommunale medarbejdere. Dette skal sikre, at de ikke kommer tæt på smittekilderne.

Se: Ekspert: Det er bekymrende

Flere svinebønder føler, at kravet om en offentliggørelse af smittede besætninger er en hetz mod landbruget.

Ifølge formanden for Danske Svineproducenter, Henrik Mortensen, kan det skabe en unødig frygt i områderne omkring de smittede svinebesætninger.

- Det har den konsekvens, at man føler sig hængt ud på en hjemmeside. Vores børns legekammerater og naboer kan blive forskrækkede - selv om vi ingenting kan gøre ved det, siger han.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.